Sesli notları eş zamanlı olarak yazıya döken Otter.ai, 50 milyon dolar yatırım aldı

Pandemi döneminde ürününü Zoom ve Google Meet gibi platformlara entegre eden Otter.ai, Spectrum Equity tarafından yönetilen yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Sesli notları eş zamanlı olarak yazıya döken Otter.ai, 50 milyon dolar yatırım aldı

Sesli notları yazıya çeviren uygulama Otter.ai'dan daha önce sizlere detaylı olarak bahsetmiştik. Pandemi döneminde ürününü Zoom ve Google Meet gibi platformlara entegre eden Otter.ai, Spectrum Equity tarafından yönetilen yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Tura Horizons Ventures, Draper Associates, GGV Capital, Draper Dragon Fund da katıldı.

Otter.ai'nin hizmeti, ister telefonunuzdaki bir uygulama aracılığıyla yüz yüze, ister popüler web konferansı uygulamalarıyla entegrasyonları aracılığıyla online olsun, sesli toplantıları yazılı olarak kaydetmenin kolay bir yolunu suuyor. Özellikle salgının başladığı dönemde işe yarayan ise ikinci seçenek oldu diyebiliriz. Zira Otter.ai, olabilecek uygun zamanlamayla, Nisan 2020'de Zoom entegrasyonunu yayına aldı. Bu da Otter.ai'ı web konferansı kullanıcıları için en popüler ses transkripsiyon platformu haline getirdi.

Otter.ai CMO'su Kurt Apen, pandemide tüketici davranışında, özellikle de Otter için iki temel kullanım örneğinde büyük bir değişim gördüklerini söyledi.

Şirket, özellikle kullanıcı sayılarından veya gelirlerinden bahsetmese de Zoom aracılığıyla ulaştığı kullanıcıları dahil etmeden kendi bağımsız ürününde milyonlarca kullanıcısı olduğunu iddia ediyor. Otter.ai, kullanıcılara bazı özellikleri dahil ettiği ücretsiz bir kullanım seçeneği de sağlıyor. Şirket, bu özellikleri keşfeden birçok kullanıcının daha sonra premium plana geçtiğini söylüyor. 

Otter.ai'nin kurucusu ve CEO'su Sam Liang, şirketin büyüme yörüngesine baktıklarında Zoom ve Slack'in büyümelerine benzer bir yol izlediklerini; önümüzdeki birkaç yıl içinde büyümeye devam edeceklerinden emin olduklarını söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.