Twitter, Super Follows ile tweetlerden gelir elde etmenizi sağlayacak

Super Follows isimli ödeme özelliği Twitter kullanıcılarının takipçileri üzerinden gelir elde etmesini ve özel içeriklere erişim için onları yetkilendirmesini sağlıyor.
Twitter, Super Follows ile tweetlerden gelir elde etmenizi sağlayacak

Twitter, bugün kullanıcıların tweetleri üzerinden gelir elde etmesini sağlayan yeni özelliklerini duyurdu. Artık twitter kullanıcıları, özel içeriklere erişebilmeleri için takipçilerinden ödeme alabilecek. Aynı şekilde kullanıcılar, ilgi alanlarına özel gruplar da oluşturabilecek. 

Super Follows isimli ödeme özelliği Twitter kullanıcılarının takipçileri üzerinden gelir elde etmesini ve özel içeriklere erişim için onları yetkilendirmesini sağlıyor. Bu özel içerikler, haber kaynağında görünmeyen tweetler, özel bir topluluk, bülten aboneliği ya da bir rozet olabilir. 

Bu sayede Twitter, platformundaki içerik üreticilerinin kolayca gelir elde etmesini sağlayacak. Daha önce Patreon'da gördüğümüz bu içerik paylaşım modeli, Instagram, Facebook, YouTube ve hatta GitHub da kendini göstermekteydi.

Zira bir süredir içerik üreticiler, YouTube reklamlarından gelir elde etmek ya da marka anlaşmaları yapmak yerine takipçileri tarafından fonlanmayı tercih ediyor. Bu sayede takipçilerin de kesesini yormadan markalardan ya da reklamlardan elde ettiği geliri katlıyor.

Şubat başında kullanıcılar ve markalar için ücretli özellikleri test etmeye başlayan Twitter, Super Follows ile ilk adımı atmış oldu. Şimdiye kadar gelir modelini reklamlar üzerine kurgulayan Twitter, bir süredir bu kurguyu değiştirmeye çalışıyordu. Super Follows sayesinde şirket, ödeme yöntemi üzerinden de gelir elde edebilecek.

Twitter Super Follows'un yanı sıra Communities özelliğini de tanıttı. Facebook gruplarını andıran Communities yukarıda da bahsettiğimiz gibi kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik gruplara katılmasını sağlıyor. Facebook grupları, Facebook'un haber kaynağı etkileşim problemleri yaşadığında bile aktif yapısı ile hem şirketin etkileşim oranlarına katkıda bulunmuş hem de pazarlama ekiplerinin favorisi olmuştu. 

Kullanıcıların etkileşim oranını artırmak için platformunda düzenli olarak yeni özellikler test eden Twitter, Communities ile etkileşim oranını yükseltebilir. Bu arada Her iki özelliğin de ne zaman yayına alınacağı henüz bilinmiyor. Twitter söz konusu özellikleri, şu an için yalnızca analistlere ve yatırımcılara tanıttı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.