Sesli notları yazıya çeviren uygulama: Otter.ai

Otter.ai adlı uygulama, konuşulanları anlık olarak dinliyor ve yazıya dönüştürüyor. Böylelikle hem toplantıyı dinleyebiliyor hem de tüm konuşmaları harfiyen kayıt altına almış oluyorsunuz.
Sesli notları yazıya çeviren uygulama: Otter.ai

Bir toplantıya girdiğinizde ve o toplantıda not tutmak zorunda kaldığınızda kimi zaman notlarınız eksik kalıyor, kimi zaman ise toplantıda konuşulanların bir kısmını kaçırabiliyorsunuz. Ancak gelişen teknoloji bu problemin de önüne geçiyor. Otter.ai adlı uygulama, konuşulanları anlık olarak dinliyor ve yazıya dönüştürüyor. Böylelikle hem toplantıyı dinleyebiliyor hem de tüm konuşmaları harfiyen kayıt altına almış oluyorsunuz.

Otter.ai, eski adıyla AISense, Google, Yahoo, Facebook, MIT, Stanford, Duke ve Cambridge karması bir ekip tarafından geliştirildi. Hem iOS hem de Android uygulamaları bulunan Otter.ai'ı kullanmak için öncelikle bir üyelik oluşturmanız gerekiyor. E-posta adresinizi kullanarak üyelik oluşturabildiğiniz gibi Google, Microsoft ya da Apple hesaplarınızla da platforma giriş yapabiliyorsunuz. Otter.ai, gerekli olan birçok özelliği halihazırda ücretsiz olarak sunuyor, ancak platformda premium üyelik seçeneği de bulunuyor. 

Ücretsiz kullanımda 600 dakika, premium için 6 bin dakika kayıt 

Bedava üyelik için aylık 600 dakikaya izin verilirken, premium üyelikte bu sayı 6 bin dakikaya çıkıyor. Premium üyeliği kullandığınız zaman ses dosyalarını dönüştürebiliyor, hatta Dropbox'a bile yönlendirebiliyorsunuz. Premium üyelik aylık olarak ücretlendirildiğinde 48,99 TL, yıllık üyelikte ise 629,99 TL şeklinde karşımıza çıkıyor. Fakat Otter.ai'ı bireysel olarak kullanacaksanız, bana kalırsa bedava sürümü de yeterli olacaktır.

Uygulamayı takviminize entegre ettiğinizde tüm toplantılarınızı da tanımlamış oluyor, böylece o toplantı için yeni bir başlık oluşturmanız gerekmiyor. Uygulamada oluşturulan tüm kayıtlar, kopyalanıp yapıştırılabiliyor, düzenlenebiliyor ve başkalarıyla paylaşılabiliyor. 

10 milyon dolar yatırım

Otter, konuşmadan metne dönüştürme gibi yapay zeka özelliklerinin yanı sıra Cisco, Voicera, Verbit, Trint gibi toplantı transkripsiyon araçları gibi araçlarla da rekabet ediyor. Otter'ın bu yılın başında Docomo Ventures'tan 10 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

Uygulamanın belki de tek kötü yanı, Türkçe dilini desteklemiyor oluşu. Türkçe konuşup not almak istediğimde söylediğim kelimelere benzer, İngilizce anlamsız bir metin ortaya çıktı. Ancak İngilizce konuştuğumda söylediklerimin eksiksiz olarak kayıt altına alındığını gördüm. Otter.ai'ın uygulama mağazalarına yapılan yorumlara verdiği cevaplara bakılırsa bir süre daha İngilizce harici dilleri desteklemeyeceğini söyleyebilirim.

Otter.ai'ı iOS için App Store'dan, Android için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.