Webrazzi duyumu doğrulandı, Zynga Peak'i 1.8 milyar dolara satın aldı!

Bugün paylaşılan bilgilere göre Zynga CEO'su Frank Gibeau, Peak'i 1,8 milyar dolara satın alacaklarını resmen açıkladı.
Webrazzi duyumu doğrulandı, Zynga Peak'i 1.8 milyar dolara satın aldı!

30 Mayıs tarihinde Zynga'nın Türk oyun şirketi Peak'i 1.8 milyar dolara satın alacağını ve yaklaşık 1 aydır due diligence (denetim/durum tespit) süreci süren Peak-Zynga anlaşmasının, çok yakınlarda duyurulacağını tahmin ettiğimizi sizlere aktarmıştık.

Bugün paylaşılan bilgilere göre Zynga CEO'su Frank Gibeau, Peak'i 1,8 milyar dolara satın alacaklarını resmen açıkladı. Kısacası duyum olarak paylaştığımız ve yaptığımız paylaşımın ardından kısa zaman içinde yerli basında da yer alan haber doğrulanmış oldu.

Gibeau tarafından paylaşılan bilgilere göre 1,8 milyar doların 900 milyon doları nakit, kalan 900 milyon dolar ise Zynga hissesi şeklinde ödenecek. Söz konusu 1,8 milyar dolarlık satın almanın Zynga'nın bugüne kadar yaptığı en büyük satın alma anlaşması olduğunu da ekleyelim. Satın alma ile birlikte Peak'in popüler oyunları Toon Blast ve Toy Blast de Zynga'ya geçiyor. 

Paylaşılan bilgilere göre Peak satın almasının Zynga’nın günlük aktif ortalama kullanıcı sayısını yüzde 60 oranında artırması bekleniyor. Satın alma ile birlikte Peak ekibi Zynga bünyesine katılacak. Zynga’nın açıklamalarına göre söz konusu satın alma anlaşmasının 2020 yılının 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 

Satın alma anlaşmasının resmiyet kazanması ile birlikte Peak'in internet alanındaki Türkiye'nin en büyük satın almasını gerçekleştirdiğini de dile getirebiliriz. Hatırlatmak gerekirse ülkemizde internet alanında bugüne kadar gerçekleşen en büyük satın alma Alibaba'nın Trendyol'u 728 milyon dolara satın almasıydı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.