Andreessen Horowitz, Clubhouse'a içerik üretmesi için yeni bir yapımcı işe alacak

Sosyal ağın yatırımcısı Andreessen Horowitz, Clubhose'da içerik üretmesi ve üretilen içerikleri bir seçki haline getirmesi için yeni bir yapımcı işe almaya karar verdi. 
Andreessen Horowitz, Clubhouse'a içerik üretmesi için yeni bir yapımcı işe alacak

Sosyal ağların yükselen yıldızı Clubhouse, önümüzdeki yıllarda da adından söz ettirecek. Güçlü yatırımcıları ve başarılara sahip kurucuları ile dikkat çeken Clubhouse, yatırımcılarından destek görmeye devam ediyor. Sosyal ağın yatırımcısı Andreessen Horowitz, Clubhose'daki içerik üretmesi ve üretilen içerikleri bir seçki haline getirmesi için yeni bir yapımcı işe almaya karar verdi. 

Web sitesindeki  iş ilanına göre, firmanın Clubhouse'daki medya stratejisine öncülük etmek için trendleri erken benimseyen, ses odaklı içerik meraklısı bir yapımcı arıyor. Bu kişi uygulamada misafirleri ayırmak, şovlar geliştirmek ve yeni hikaye anlatımı türlerini denemek için firmanın ortakları ve portföy şirketleriyle yakın bir şekilde çalışacak. 

Başvurmayı düşünenler için aranan özelliklerden de bahsetmekte fayda var. Yapımcı adaylarının, güçlü iletişim ve proje yönetimi yeteneklerinin yanı sıra sosyal medya alanında bilgi ve sezgi sahibi olması ve etkinlikleri filtreleme konusunda keskin duyulara sahip olması bekleniyor.  

Clubhouse'un başarısında Andreessen Horowitz etkisi

Aslına bakarsanız diğer tüm sosyal ağlarda olduğu gibi, içerik üretimi için bir ekip kurmak, Clubhouse'un atabileceği en önemli adımlardan biri. Zira bir süredir kullanıcılar, platformda söz alıp susmak bilmeyen konuşmacılardan ve birbirine benzeyen basmakalıp etkinliklerden sıkılmış durumda. 

Şirketin hızlı bir büyüme momentumuna sahip olduğunu düşünürsek, Andreessen Horowitz bu adımı atmakta çok gecikmediğini söyleyebiliriz. Başlangıçta sadece Silikon Vadisi'ndeki bir grup yenilikçi insansın kullandığı uygulama, platformdaki ünlülerin ve kanaat önderlerinin etkisiyle devasa bir büyüme kaydetti. Sadece davetiye ile katılabildiğiniz Clubhouse, kısa sürede 10 milyon indirmeye ulaştı. 

Sensor Tower verilerine göre, 10 milyon indirmenin yarısından fazlası geçen ay gerçekleşti. Clubhouse'a erken aşama yatırım yapan Andreessen Horowitz'in ise bu başarıda payı büyük. Yatırım firmasındaki ortakların çoğu uygulamanın müdavimi ve Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi teknoloji alanındaki en önemli üreticilerden bazılarını sohbet etmek için uygulamaya davet ediyor.

Şirket, bu ayın başlarında, uygulamada popüler bir gece sohbet programına ev sahipliği yapan Sriram Krishnan'ı en yeni sınırsız sorumlu ortak olarak işe aldı. Yeni yapımcının ardından içerik ekibinin genişlemeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Ancak Andreessen Horowitz bu yeni yapılanma konusunda şu an için sessizliğini koruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.