2020 yılında 1,2 milyar dolar ciroya ulaşan Coinbase'in SEC’e sunduğu S-1 belgeleri yayınlandı

Kripto para borsası Coinbase, halka arz için SEC’e başvurmuş ve bazı belgeler sunmuştu. Coinbase’in SEC’e sunduğu S-1 belgeleri yayınlandı.
2020 yılında 1,2 milyar dolar ciroya ulaşan Coinbase'in SEC’e sunduğu S-1 belgeleri yayınlandı

Kripto para borsası Coinbase, halka arz için SEC’e başvurmuş ve bazı belgeler sunmuştu. Coinbase’in SEC’e sunduğu S-1 belgeleri yayınlandı. Yatırımcılara ekli bir mektupta kurucu Brian Armstrong, kripto para birimini finansal piyasalarda eşitleyici bir güç olarak ve Coinbase'i bu değişimin ön saflarında yer alan şirket olarak lanse etti.

Aralık ayında SEC’e gönderilen S-1 belgelerinde Coinbase’in finansal performansına ilişkin detaylı raporlar bulunuyor. Dosyalama, şirketin mali durumunu, Bitcoin fiyatındaki muazzam artıştan kaynaklanan şaşırtıcı derecede karlı bir 2020 de dahil olmak üzere, benzeri görülmemiş ayrıntılarla ortaya koyuyor. Zira belgelere göre Coinbase, 322 milyon dolarlık karla yıl boyunca 1,2 milyar dolar gelir elde etti.

Coinbase, 2020 sonu itibarıyla 43 milyon doğrulanmış kullanıcıya sahipti. Platformda her ay 2,8 milyon kullanıcı işlem yapıyor ve bünyesinde toplamda 90 milyar dolarlık varlık barındırıyor. Coinbase, şirket olarak ömrü boyunca 456 milyar dolar değerinde işlem gerçekleştirdi. 

Bitcoin'in hızla yükselen fiyatının dezavantajları da var

Tüm bunlara rağmen Bitcoin'in hızla yükselen fiyatının dezavantajları da var. Dosyada, kripto para birimi fiyatlarındaki dalgalanmanın Coinbase için önemli bir risk olacağını kabul ediyor. Ayrıca Coinbase'in tüm gelir kaynaklarının kripto varlıklarına ve daha geniş kripto ekonomisine bağlı olduğu ifadesi yer alıyor. Desteklenen herhangi bir kripto varlığının değerini koruyacağına veya anlamlı seviyelerde alım satım faaliyetleri olacağına dair hiçbir güvence olmadığı; kripto varlıklarının fiyatının veya kripto varlıklarının alım satımına olan talebin düşmesi durumunda, Coinbase'in işinin, faaliyet sonuçlarının ve mali durumunun olumsuz etkileneceği söyleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.