Ünlülerden kişiye özel tebrik mesajları almanızı sağlayan yerli girişim: Popile

Ünlüler ve hayranlarının etkileşime geçmesini sağlayan Popile, her siparişte kendi payının bir kısmını anlaşmalı olduğu sivil toplum kuruluşlarına bağışlıyor.
Ünlülerden kişiye özel tebrik mesajları almanızı sağlayan yerli girişim: Popile

Gelişen teknoloji hayatımızı her alanda değiştirmeye devam ediyor. İzleme, dinleme, okuma, iletişim, çalışma gibi alanlarda fazlasıyla hissettiğimiz bu değişim artık hediye sektörünü bile etkilemiş durumda. Daha önce sizlere ünlülerin kişiye özel çektiği videoları hediye olarak gönderen yerli girişim Fideyo'dan detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Popile da tıpkı Fideyo gibi ünlüler ve hayranlarının etkileşime geçmesini sağlayan bir platform olarak faaliyet gösteriyor. Ancak Popile, her siparişte kendi payının bir kısmını anlaşmalı olduğu sivil toplum kuruluşlarına bağışlıyor. 

Popile, her siparişte kendi payının bir kısmını anlaşmalı olduğu sivil toplum kuruluşlarına bağışlıyor

Bağış yapılacak sivil toplum kuruluşunu kullanıcılar sipariş verirken seçiyor. Ayrıca, sitede yer alan ünlüler de kendi paylarının bir kısmını veya tamamını bağışlayarak toplum yararına faaliyet gösteren bu kurumlara gelen yardımları artırarak sosyal sorumluluk üstlenmiş oluyorlar. Popile'da şu anda 17 farklı ünlüden tebrik mesajı istemeniz mümkün. Platform, bu sayıyı her geçen gün artırmayı hedefliyor. 

Popile'da süreç nasıl işliyor?

Uygulamayı kullanmak için yapmanız gereken tek şey, Popile'ın web sitesine girip sevdiğiniz kişiye ya da size mesaj göndermesini istediğiniz ünlüyü seçmek. Akabinde seçilen kişi 7 gün içerisinde videoyu hazırlıyor, talebe dair fatura ve gelişmeler kullanıcının mail adresine iletiliyor. Video hazırlandıktan sonra kullanıcının mail adresine ve telefonuna bildirim gönderiliyor; sipariş tamamlandıktan sonra da seçilen kuruma bağış iletilmiş oluyor. Videonun hazırlanmaması gibi bir durum olursa da ücret 5 ila 7 iş günü arasında kullanıcıya iade ediliyor.

Kemal Tepret, Mete Acar, İsmet Berkay Çelik, Ertuğrul Uçar ve Oğulcan Tümdoğan tarafından Ekim 2020 tarihinde kurulan Popile'ın websitesi 28 Aralık 2020 tarihinde kullanıma açıldı. Popile, 7 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Geliştirilme sırasında herhangi bir hazır altyapı kullanılmadığını ve tüm süreci Popile ekibinin yürüttüğünü de hatırlatalım. 

Bugüne kadar henüz bir yatırım almayan ve kendi kaynaklarıyla ilerleyen Popile, ilerleyen dönemde ünlülerle etkileşim kurulmasını sağlayan bir platform olarak farklı özelliklerle sistemi kalıcı bir hale getirmek istiyor.

Popile'a buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.