Ünlülerin kişiye özel çektiği videoları hediye olarak gönderen yerli girişim: Fideyo

Fideyo, sevdiğiniz ünlülerin belirli bir ücret karşılığında, hediye göndereceğiniz kişiler için video çekmesini sağlıyor.
Ünlülerin kişiye özel çektiği videoları hediye olarak gönderen yerli girişim: Fideyo

Sevdiklerimize hediye seçmek çoğu zaman zorlu bir sürece dönüşüyor. Tanıdıklarına kalıpların dışında bir hediye vermek isteyenler için oldukça yeni ve farklı bir hizmet sunan Fideyo, bu sürecin olabildiğince kolaylaşmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Zira platform, sevdiğiniz ünlülerin belirli bir ücret karşılığında, hediye göndereceğiniz kişiler için video çekmesini sağlıyor.

Fideyo nedir?

Artan sosyal medya kullanımı ile birçok ünlüye ulaşmak ne kadar kolay görünse de aslında gizlilik kontrollerinin artmış olması ve yaşanan yoğunluk, hayranı olunan ünlünün mesaj kutusuna düşen bütün mesajları görmesini zorlaştırıyor. Ancak Fideyo, herhangi bir çekim ortamı ya da ekipmana gerek duyulmadan ünlüler tarafından çekilen videolarla hayranlarla doğrudan teması mümkün kılıyor. Bu noktada video çekmek için tek gerekli şeyin cep telefonu kamerası olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Fideyo’da çekilen videolar, takipçilerin paylaşımı sayesinde sosyal medyada ünlü isimler için organik olarak gelişen bir görünürlük kazanma sürekliliğini de sağlıyor ve onları devamlı olarak gündeme taşımaya aracılık ediyor. Hayranlar açısından ise hayranı oldukları ünlüden isimlerine özel video almayı sağlıyor.

Video fiyatları ünlülere göre değişkenlik gösteriyor

Kullanıcılar, web sitesini ziyaret ederek üyelik gerektirmeden ünlüye direkt olarak mesaj yazabiliyor; 15 saniye ile 1 buçuk dakika arasında videolar talep edebiliyorlar. Ne istedikleri yaratıcılıklarına kalan kullanıcıların satın aldıkları videolar, seçtikleri iletişim adresine sistem tarafından otomatik olarak gönderiliyor. Ünlülerin ne kadar ücret talep ettiği ise değişkenlik gösteriyor. Zira Fideyo'nun web sitesine göz attığımızda 1000 TL'ye de 100 TL'ye de video çeken ünlüler olduğunu görüyoruz. Ayrıca ünlülerden bazılarının Fideyo'dan gelen gelirleri yardım kuruluşlarına bağışladığını da belirtmiş olalım.

2019'un mart ayında Efe Hızır, Gökhan Kazar, Doruk Demirsar ve Burcu Seyhan tarafından hayata geçirilen Fideyo, 4 kişilik ekip tarafından 9 aylık bir sürede geliştirildi. 64 kişilik ünlü kadrosu ile yayına alınan platform, ilk 2 haftada 40 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi. 100'den fazla siparişin oluşturulduğu platform, 38 ünlü başvurusu aldı ve Fideyo'ya her gün ortalama 2-3 ünlü ekleniyor.

Türkiye pazarında herhangi bir rakibi bulunmayan platformun globalde Cameo, Starsona gibi rakipleri bulunuyor. Fideyo'nun gelir modelinin ünlülerin satışları üzerinden aldığı komisyon olduğunu da hatırlatalım.

Türkiye pazarına yaptığı girişe paralel MENA bölgesine açılmaya hazırlanan platform, bunun dışında sürekli olarak tüm ünlülerin B2C model ile para kazanması için ürün ve hizmetler geliştiriyor.

Fideyo'ya buradan göz atabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.