Depolama çözümleri sunan yerli girişim: ParkPalet

Yaklaşık 1 yıl içinde geliştirilen ParkPalet, e-ticaret ve lojistik operasyonları aşamasında müşterilerine bir sipariş ve depo yönetim sistemi de sağlıyor.
Depolama çözümleri sunan yerli girişim: ParkPalet

Lojistik depolama ve e-ticaret sipariş hazırlama (Fulfillment) hizmeti arayan şirketlerin ihtiyaçlarını platforma kayıtlı depolama ve e-ticaret lojistiği şirketleri üzerinden sağlayan online B2B depo/fulfillment platformu olarak hizmet veren ParkPalet, 2018 yılında Alp Çiçekdağı ve Nurbanu Akşit Çiçekdağı tarafından kuruldu.

Yaklaşık 1 yıl içinde geliştirilen ParkPalet, şu an için 7 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. ParkPalet, e-ticaret ve lojistik operasyonları aşamasında müşterilerine bir sipariş ve depo yönetim sistemi de sağlıyor. Kısacası Parkpalet, şirketlerin işletilen depo alanlarına ve Fulfillment hizmetlerine hızlı, esnek ve verimli bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Parkpalet’in 20 farklı lokasyonda 250 deposu bulunuyor. Parkpalet’in sistemine kayıtlı depoların toplam kapasitesi ise 1,8 milyon palet. Kullanılabilir müsait kapasite ise 480 bin paletin üzerinde.

Özellikle yurt dışında rakiplere sahip olan Parkpalet, kuruluş aşamasında ilk yatırımını aldı. 2020 yılının Eylül ayında ise idacapital tarafından yürütülen innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında erken seviye yatırımını da alan girişim, 2021 yılının son çeyreğinde ise yeni bir yatırım turu planlıyor.

Lojistik depolama operasyonlarında gerçekleşen işlem üzerinden aldığı hizmet bedelleri üzerinden gelir elde eden Parkpalet, farklı lokasyon ve kapasitelerdeki depolarında sağladıkları fulfillment hizmetleri ile perakende markalarının ve e-ticaret satıcısı müşterilerinin tüm mal kabul, depolama, sipariş hazırlama ve kargoya teslim operasyonlarını entegre yazılımları ile yürüterek, onların satışlara ve pazarlamaya odaklanmalarını sağlıyor.

Parkpalet, Türkiye’de ve hedef coğrafyasında e-ticaret ve lojistik depolama hizmetlerine ihtiyaç duyan firmalar için öncelikli platform olmayı hedefliyor. Son olarak Parkpalet'in QNBEYOND'un üçüncü dönemine seçilen 8 girişim arasında yer aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.