App Store'daki Gmail uygulamasına gizlilik etiketleri eklendi

Peki Gmail'e eklenen gizlilik etiketleri, bizlere verilerimizin kullanımı hakkında neler söylüyor?
App Store'daki Gmail uygulamasına gizlilik etiketleri eklendi

15 Aralık'ta Apple'ın App Store'da gizlilik etiketlerini yayına almasının ardından Facebook gizlilik etiketlerine karşı ciddi bir propaganda başlatmış, Google ise App Store'daki başta Gmail olmak üzere uygulamalarına gizlilik etiketlerini ekleyeceğini açıklamıştı.

Açıklamanın ardından aylardır bu konuda herhangi bir adım atmayan Google, bugün Gmail uygulamasına gizlilik etiketlerini ekledi. Böylece Gmail, App Store gizlilik etiketlerini kullanan ikinci Google uygulaması oldu. Gizlilik etiketlerini ilk olarak YouTube'un eklediğini hatırlatalım.

Peki Gmail'e eklenen gizlilik etiketleri, bizlere verilerimizin kullanımı hakkında neler söylüyor?

Google reklam verenlerle genel konumunuzu, kullanıcı kimliğinizi ve ayrıca reklamlarla etkileşiminiz hakkındaki bilgileri paylaşıyor.

App Store Gizlilik etiketine göre, adınız, fiziksel adresiniz veya telefon numaranız toplanmıyor, ancak bir e-posta istemcisi olarak, Gmail açıkça e-posta adresinizi topluyor. Konum verileriniz ise analiz için kullanılıyor. 

Bu arada küçük bir not düşmekte fayda var. Apple gizlilik etiketleri, uygulamaların "erişeceği" bilgilerden ziyade "erişebileceği" bilgileri gösteriyor. Yani Gmail konum bilginizi sadece size harita göstermek için kullanıyor olabilir. Bu noktada Gizlilik Etiketlerinin detaylı bilgi vermemesi, verilerimiz hakkında sadece tahmin yürütmemize yol açıyor. Üstelik Gizlilik etiketlerinde sunulan bilgiler yine uygulamanın üreticisi olan şirketler tarafından sağlandığı için Apple'ın bu konuda herhangi bir  "doğruluk" garantisi sunamadığını belirtelim. 

Yine de Google'da sayfalarca süren gizlilik etiketleri açıklamaklarının başka bir e-posta servisi Hey'de tek sayfaya sığdığını söylemek mümkün. Google Haritalar, Fotoğraflar, Dokümanlar ve Chrome uygulamaları ise henüz gizlilik etiketi eklenmeyen Google uygulamaları arasında. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.