Apple, "Gizlilik Etiketleri" özelliğini uygulama mağazalarında kullanıma sundu

Apple, WWDC 2020'de platformlarında yer alan uygulamaların topladıkları veriler ile ilgili detaylı etiketlere sahip olacaklarını paylaşmıştı. Apple, "Gizlilik Etiketleri" özelliğini uygulama mağazalarında kullanıma sundu.
Apple,

Apple'ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı olan Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) bu yıl 22 - 26 Haziran 2020 tarihleri arasında Corona virüs salgını nedeniyle online olarak düzenlendiğini ve konferansta yer alan detayları daha önce sizlere aktarmıştık

Apple, WWDC 2020'de platformlarında yer alan uygulamaların topladıkları veriler ile ilgili detaylı etiketlere sahip olacaklarını ve bu etiketlerin Apple kullanıcıları tarafından App Store'da yer alan ürün sayfalarından ulaşılabilir olacağını duyurmuştu.

Kısacası bu özellik ile birlikte herhangi bir Apple cihazına indireceğiniz uygulamanın hangi verileri topladığını uygulamayı indirmeden detaylı bir şekilde görme imkanına sahip olacaksınız. Oldukça önemli bir güvenlik özelliği olan "Uygulama gizlilik etiketleri" özelliği paylaşılan bilgilere göre bugün resmen kullanıma sunuldu. 

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni uygulama gizlilik etiketi özelliği iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS platformlarında yer alan uygulamalar için kullanıma sunuldu. Hatırlatmak gerekirse geliştiricilerin daha önce gizlilik politikalarına sahip olmaları ve bu gizlilik politikalarının link şeklinde App Store ürün sayfasına eklemeleri gerekiyordu.

Uygulama geliştiricileri bugünden itibaren uygulamalarının hangi verileri topladığını bu etiketler üzerinden kullanıcıları ile detaylı bir şekilde paylaşacak. Bu güvenlik özelliği ile birlikte Apple kullanıcılarının uygulamaların hangi verileri topladığını çok daha kolay bir şekilde takip etmesi hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.