Ekspres veri etiketleme servisi sunan girişim: Ango AI

Yapay zeka destekli yazılım platformu ve nitelikli iş gücü ile global yapay zeka takımlarına ekspres etiketli veri platformu sunan Ango AI, 2020 yılının Ekim ayında Gökalp Urul ve Gökhan Urul tarafından kuruldu.
Ekspres veri etiketleme servisi sunan girişim: Ango AI

Yapay zeka destekli yazılım platformu ve nitelikli iş gücü ile global yapay zeka takımlarına ekspres etiketli veri platformu sunan Ango AI, 2020 yılının Ekim ayında Gökalp Urul ve Gökhan Urul tarafından kuruldu. 7 kişilik satış, mühendislik ve operasyonlardan sorumlu bir ekibe sahip olan Ango AI'ın 20 kişiyi aşkın bir etiketleme kadrosu da bulunuyor.

İlk sürümü yaklaşık 3 ay içinde geliştirilen Ango AI'a önümüzdeki ay içinde yapay zeka özelliklerinin eklenmesi de hedefleniyor. Ango AI'ın etiketleyicileri platformu kullanarak görsel, video, metin ve ses veri setleri içinde bulunan anlamları çıkararak, bilgisayarların öğrenebileceği formatlara dönüştürüyor. 

Girişimin sunduğu servisler arasında ise görsel etiketleme, video etiketleme, metin etiketleme ve ses etiketleme çalışmaları bulunuyor. Geliştirilen veri güvenliği ve hız paketleri ile ise müşterilerilerin ihtiyaçları olan etiketli verilere sorunsuz ulaşabilmelerini de sağlanıyor.

Ango AI platformu üzerinden şu anda ayda 500 binden fazla etiketleme işleminin 20 kişilik etiketleyici operasyonu ile gerçekleştirildiğini de ekleyelim. İlk 5 ayında otonom araç, doğal dil işleme ve bilgisayarlı görü alanlarında uygulamalar geliştiren müşteriler ile çalışan Ango AI, yurt dışında hizmet veren Scale AI, Cloudfactory, Playment ve Samasource gibi rakiplere sahip.

Ango AI, Orta Doğu ve Orta Asya coğrafyasındaki büyük sayıda nitelikli insan zekasını etiketleme operasyonları odağında organize ederek ve yapay zeka algoritmaları ile Ekspres Veri Etiketleme, yani ertesi gün ve ertesi hafta teslim seçenekleri ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Ango AI, etiketli veri ihtiyacı bulunan firmalar ile etiketleme araçlarıyla desteklediği büyük sayıda insan arasında bağlantı kuran bir platform olarak konumlanıyor. Bu platform üzerinde firmalara gerçekleştirilen etiket başına bir ücretlendirme yapılıyor. Bu ücretin bir kısmı etiketlemeyi gerçekleştiren insanlara aktarılırken, kalan miktar ise Ango platformuna ayrılıyor. Ango AI'ın QNBEYOND'un üçüncü dönemine seçilen 8 girişim arasında yer aldığını da ekleyelim

2021 yılı içinde Avrupa ve ABD'de satış çalışmalarına başlayacak olan Ango AI, Londra'da bir ofis açacak. Önümüzdeki 1 senelik süreçte platform üzerinde aylık etiketleme kapasitelerini 500 binden 100 milyona çıkarmayı da hedefleyen girişim, bu hedefi yapay zeka algoritmalarının desteği ve 1000’den fazla nitelikli insan zekasının platforma entegrasyonu ile sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.