Zararlı yazılım analizi odağında çözümler geliştiren Malwation, 7 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre Malwation, 7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Yapılan yatırım miktarı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Zararlı yazılım analizi odağında çözümler geliştiren Malwation, 7 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise siber güvenlik alanına odaklanan Malwation, Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım'dan ilk yatırımını aldı. Paylaşılan bilgilere göre Malwation, 7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Yapılan yatırım miktarı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Malwation tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, pazar faaliyetlerini artırmak ve global bir ürün olmak için gerekli çalışmaları yapmak için kullanılacak. Zararlı yazılım analizi ve geliştirilmesi alanında yeni nesil teknolojiler geliştirme hedefiyle 2018 yılında Gais Security çatısı altında kurulan girişim, 2020 yılının Temmuz ayında ise Malwation markası ile ayrı bir şirket olarak yoluna devam etti. 

Malwation'ın ana odağı ise zararlı yazılım üzerine Ar-Ge süreçlerini yürütmek. Malwation'ın bu kapsamda AIMA ve MSP olmak üzere 2 adet ürün geliştirdiğini de paylaşalım.

AIMA ürünü ile kullanıcılarına yeni nesil analiz teknolojisi ile otomatize ve interaktif şekilde gelişmiş zararlı yazılımlara karşı detaylı raporlar sunan Malwation, MSP (Malware Simulation Platform) ile ise kurumların siber güvenlik mimarilerinde büyük yatırım yaptıkları uç nokta güvenlik ürünlerinin (Antivirüs, EDR) en sıkı koşullarda test edilebilmesi için dinamik olarak zararlı yazılım üretebilecekleri bir platform sunuyor.

Hatırlatmak gerekirse 2020 yılında pek çok yatırım haberi ile karşımıza çıkan Alesta Yatırım'ın geçtiğimiz yıl içinde 15 yatırım yaptığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.