Alesta Yatırım, 2020 yılında 15 yatırım yaptı

2020 yılında yaptığı yatırımlar ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Alesta Yatırım, geride bıraktığımız 2020 yılında toplamda 15 yatırım yaptığını duyurdu.
Alesta Yatırım, 2020 yılında 15 yatırım yaptı

İlk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Alesta Yatırım'ın HUBBOX'a 6 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. Sonrasında ise pek çok yatırım haberi ile karşımıza çıkan Alesta Yatırım, 2020 yılını oldukça aktif bir şekilde geçirdi.

Bugün ise 2020 yılında yaptığı yatırımlar ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Alesta Yatırım, 2020 yılında toplamda 15 yatırım yaptığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre 2020 yılında yatırım yapılan alanlara baktığımızda ilk sırada karşımıza yüzde 34 ile dijital ürün ve servisler çıkıyor.

Dijital ürün ve servisleri yüzde 31 ile iş zekası ve kurumsal çözümler, yüzde 19 ile ödeme ve e-ticaret, yüzde 9 ile batarya teknolojileri ve yüzde 7 ile sağlık çözümleri takip ediyor. Hatırlatmak gerekirse Alesta Yatırım 2012 yılının sonunda yüksek büyüme potansiyeline sahip teknoloji şirketlerine yatırım yapmak amacıyla kuruldu.

Alesta'nın öncelikli hedef kitlesi ise ürün veya hizmet üretmeye başlamış, mevcut müşterileri bulunan ve büyümeyi hedefleyen şirketler. Fakat paylaşılan bilgilere göre ürün veya hizmeti hazır olmasına rağmen satış ve pazarlama sürecine geçmek için finansman ihtiyacı duyan girişimler de Alesta'nın ilgi alanına giriyor.

Alesta'nın 2020 yılında yatırım yaptığı girişimler arasında ise BirFatura, Servislet, BiSU, Nicat Batarya Teknolojileri, HUBBOX, Bren, Bugamed, Paratic, Meloknows, Packupp, Barty, Evimdeki Psikolog, Bakiyem, Magistum ve BukyTalk yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.