Webhelp, saha hizmetleri şirketi Teknofix’i bünyesine kattı

Çağrı merkezi Webhelp, son 5 yılda hızlı büyüme gösteren saha hizmetleri şirketi Teknofix’i bünyesine kattı.
Webhelp, saha hizmetleri şirketi Teknofix’i bünyesine kattı

Çağrı merkezi Webhelp, son 5 yılda hızlı büyüme gösteren saha hizmetleri şirketi Teknofix’i bünyesine kattı. 2020 yılı sonunda tamamlanan bu stratejik birliktelikle Webhelp, Teknofix’in hisselerinin yüzde 100’ünü satın alarak, sahadaki gücünü de katladı. Böylece yerinde teknik destek, yüz yüze müşteri hizmetleri, uçtan uca müşteri yönetimini de içeren sahada yaygın bir hizmet yelpazesine sahip olacak.

2011 yılından bugüne Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren Teknofix, son 5 yılda gösterdiği hızlı büyüme ile bu yıl Deloitte Fast 50 listesine üst üste dördüncü kez adını yazdırdı. Saha hizmetleri sektörünün lider şirketi Teknofix, 1.200 çalışanı ile ayda 150 binden fazla haneye teknik destek hizmetleri sağlıyor.

Gerçekleştirdikleri stratejik satın alma ile ilgili değerlendirmede bulunan Webhelp Türkiye CEO’su Metin Tarakçı şu ifadeleri kullandı:

Sektörünün lideri olan Teknofix, her ay 150 binden fazla haneye hizmet götürmektedir. Bugüne kadar toplam 2.2 milyon ürün teslimi, 3.5 milyon da hane ziyareti gerçekleştirdi. İnanıyoruz ki, Webhelp çatısı altında Teknofix çok daha farklı rekorlara koşarken, Webhelp olarak bizler de, yüzde 100 müşteri memnuniyetini esas alan kurum kültürümüzü bir adım daha güçlendireceğiz.

Metin Tarakçı, 2020 yılında çalışan sayısını yüzde 75 artıran Webhelp’in, yıllık cirosunu da 500 milyon TL’nin üzerine çıkardığını söyledi. Metin Tarakçı, organik ve sağlıklı büyümenin sonucu olarak, müşteri memnuniyetini ve iş ortaklarına sağladıkları katkıyı artırmaya yönelik yeni yatırımlara yöneldiklerini açıkladı.

Teknoloji odaklı yaklaşımı ve fark yaratan çözüm önerileriyle her zaman en iyi müşteri deneyimini yaşatmayı hedeflediklerini belirten Teknofix Genel Müdürü Ulaş Civil de, bu birleşme ile ilgili olarak şunları söyledi:

Teknofix olarak, dünyanın birçok ülkesinde 75 binin üzerinde çalışanı olan Webhelp ile büyüme enerjimizi ülke sınırlarının dışına taşıyacak bir sinerjiye imza atmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Stratejik bir birleşme gerçekleştirerek dahil olduğumuz dev Webhelp ailesinin bir ferdi olarak, yolumuza çok daha güçlü devam edeceğimize inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.