Facebook’un desteği ile Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nın sonuçları dün açıklandı. Bu yıl 15’incisi düzenlenen etkinlik Pandemi tedbirleri nedeniyle bu yıl online olarak gerçekleştirildi.
Yolcu360, yüzde 10632’lik büyüme ile birincilik ödülünün sahibi oldu. Yüzde 3404’lük büyüme ile Zero Density ikinci ve yüzde 3277 büyüme ile BluTV üçüncü sırada yer aldı. oldu.
Son dört senelik net satış gelirlerinin büyüme oranı dikkate alınarak belirlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda bu yıl ilk defa Runner Ups ödülleri de açıklandı. 3 yaşını doldurmuş şirketlerin değerlendirmeye alındığı Runner Ups ödüllerinde birincilik ödülü yüzde 4921’lik bir büyüme ile İstegelsin’in oldu. İstegelsin'i, Bonegraft Biyomedikal (%2114) , Chomar Yazılım(%946), NETSYS Bilişim Hizmetleri (%744) ve Twin Science (%420) takip etti.
Facebook tarafından ‘Women in Tech’ ve ‘Cross-Border’ özel ödülleri de verildi. Kadının teknoloji sektörüne katılımını ve yönetimde söz sahibi olmasını destekleyen Aköde-Tosla ‘Women in Tech’ ödülü aldı. Cirosunun önemli bir bölümünü yurt dışı operasyonlardan elde eden teknoloji şirketlerine verilen ‘Cross-Border’ ödülü ise Teknasyon'un oldu.
2019 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon Euro ve üzeri olan teknoloji şirketlerinin listelendiği ‘Big Stars’ ödülünü ise Aselsan, Aselsannet, Karel, İnnova Bilişim Çözümleri ve Logo Yazılım aldı.
Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda yer alan şirketler, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA Fast 500 Programı’na aday olmaya hak kazanacak.
2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda ilk 10’a giren şirketler:
Büyüme Oranı: %10632
Bir araç kiralama teknolojisi sunan Yolcu360 birçok tedarikçiden veri toplayarak bunları gerçek zamanlı olarak sunuyor. Böylece kullanıcılar, araç kiralama için kendilerine en uygun seçeceği değerlendirebiliyor.
Büyüme Oranı: %3404
2014 yılında İzmir'de kurulan Zero Density, Reality isimli eşsiz ürünü ile sanal gerçeklik destekli prodüksiyonlar üretilmesini sağlıyor. prodüksiyonlarınıza Hiper gerçeklik ekleyen Reality'nin sunduğu otomasyon özellikleriyle daha hızlı ölçeklenme imkanına kavuşuyorsunuz. Reality, e-spor etkinlikleri, canlı etkinlikler ve canlı yayınlar için gerçek zamanlı olarak görsel efektler sunuyor.
Büyüme Oranı: %3227
2016'da kurulan talebe dayalı video içerik abonelik servisi BluTV, EMEA bölgesinde kendi "Orijinal" içeriklerini üreten ilk içerik platformu oldu.Geçtiğimiz aylarda Discovery'nin BluTV'ye yatırım yaparak BluTV'nin yüzde 35 hissedarı olduğunu aktarmıştık. Twozero Ventures'da söz konusu yatırıma katılmış ve BluTV’nin yüzde 2,77 hissedarı olmuştu.
Büyüme Oranı: %2478
2016 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta kurulan Finartz, 3D Güvenli Ödeme Yöntemi için sunduğu 2.0 yazılım çözümü sunuyor. Güvenli ödeme yöntemlerinin geçerliliği için dünyada tek otorite olan EMVCo tarafından sertifika verilen 71 şirketten biri.
Büyüme Oranı: %1717
2015'te Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın iştiraki olarak kurulan Architecht, bankacılık uygulamaları özelinde Airplatform, Powerfactor, P2P Lending gibi birbirinden farklı ürünler geliştiriyor.
Büyüme oranı: %1552
Küresel teknoloji şirketi Pixery, yeni nesil mobil içerik üreticileri için yeni nesil mobil uygulamalar geliştiriyor. İstanbul ve Ankara'da iki farklı Ar-Ge ofisi bulunan şirketin ilk uygulaması Funimate, daha önce görülmemiş müzikli videolar üretmenizi sağlıyor. Apple tarafından "2016’nın En İyi Uygulaması" olarak seçildiğini ve Google tarafından ise "Editör’ün Seçimi" olarak öne çıkarıldığını da ekleyelim. Deloitte Technology Fast 500 EMEA listesine giren 21 Türk şirketi arasında 6. sırada yer almıştı.
Büyüme Oranı: %1437
Yüzde 100 yerel sermaye ile kurulan PayTR geçtiğimiz yıl Sanal Pos ve Ödeme çözümleri sunuyor. Şirket, geliştirdiği ve optimize ettiği yazılım ve kontrol sistemleriyle web mağazalarının sahtecilik kaynaklı kayıplarını en düşük seviyeye getiriyor. Şirketin büyüme için ek fonlara ihtiyaç duymadığını, kısıtlı bir bütçe ve az sayıda çalışan ile devasa bir büyüme gösterdiğini belirtelim.
Büyüme Oranı: %1182
2013 yılında TUBİTAK konsolidasyonu tarafından kurulan Dijital Güvenlik pazarı için yüksek teknoloji ürünler sunuyor. Aynı zamanda bir AR-Ge merkezi olan Procenne, donanımsal güvenlik modülü ProCrypt HSM'i üretiyor.
Büyüme Oranı: %1138
2013 yılında kurulan Otelz.com, kullanıcıların ön ödeme olmadan en uygun fiyat garantisi ile otel rezervasyonu yapmasını sağlıyor. Otelz.com'un açıkladığı 2019 yılı verilerine bu haberimizden ulaşabilirsiniz.
Büyüme Oranı: %1004
Bilkent mezunu Ali Yılmaz and Yiğit Gürocak tarafından kurulan obilet.com, Türkiye'nin öne çıkan Çevrimiçi Seyahat Acentesi olarak konumlanıyor. yıllık 10 milyon otobüs ve uçak bileti satış sayısına ulaşan bilet satış platformu obilet.com, otobüs ve minibüs kiralama hizmetini de kullanıcılarına sunmaya başladı. Platfrom, yılda 200 milyon ziyaretçi ve 4 milyon tekil müşteriye ev sahipliği yapıyor.
2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda yer alan şirketler
2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda yer alan şirketleri alfebatik sırayla ilginize sunuyoruz.
Sektörde 1997'den beri faaliyet gösteren Agito, Yalnızca insurtech endüstrisine odaklanmış bir sigorta yazılımı çözümleri sağlayıcısı.Tüm iş kollarındaki sigorta şirketleri için dijital iş yazılımı çözümleri sunan Agito, müşterilerine daha iyi değer önerisi sunmak için kurumsal bilgisini, teknolojisini ve süreç altyapılarını sürekli geliştirerek güncelliyor.
2000 yılında kurulan Akakçe ürün/fiyat karşılaştırma platformları arasında lider pozisyona sahip. Kullanıcıların alışveriş yapmadan önce ürünleri fiyat/performans açısından değerlendirmesini sağlayan Akakçe hakkında yaptığımız tüm haberlere göz atabilirsiniz.
2003 yılında kurulan Anova, ilgili tüm sektörlere Ar-Ge hizmeti sunan bir şirketler grubu. Geliştirme faaliyetlerini özellikle savunma sanayinde yürüten Anova, yerel ürünler geliştirerek ve alt sistemleri yerelleştirerek yabancı ürünlere olan bağımlılığı azaltmayı hedefliyor.
Dijital apartman ve toplu konut yönetimi uygulaması Apsiyon, Toplu yaşam alanı yöneticilerine CRM’den finans yönetimine, bakım takibinden dijital güvenlik sistemlerine kadar entegre çözümler sunuyor. Kasım 2020'de paylaşılan verilere göre; Apsiyon, 10 binden fazla sitede, 850 binden fazla konutta yaşayan 1,7 milyona yakın kişiye hizmet veriyor. Apsiyon, 2020 yılının sonunda hizmet verdiği konut sayısını bir milyonun üzerine taşıyarak cirosunu 30 milyon TL’ye taşımayı hedefliyor. Geçen yıl, Deloitte Technology Fast 500 EMEA listesine giren 21 Türk şirketi arasında yer almıştı.
ARD GRUP HOLDİNG çatısı altında lider firmalardan biri olan ARD Bilişim, 2011 yılından bu yana Hacettepe Teknokent'te faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından lisanslı özel entegratör E-dönüşüm ve dijitalleşme hizmetleri sunan ARD Bilişim toplamda 50.000'i aşan bireysel mükellef müşteriye sahip.
ASELSAN hepimizin bildiği üzere Türkiye'nin lider savunma şirketi. Silahlı Kuvvetler ve Kamu Güvenliği Kuruluşları için yüksek teknolojiye sahip birbirinden farklı ürünler geliştiriyor.
2004 yılında ASELSAN iştiraki olarak kurulan ve tamamen ASELSAN'ın sermayesi ile kurulan ASELSANNET, Türkiye genelinde 34 bayi ve yetkili servislerle hizmet veriyor. pazara yeni ürün ve çözümler getiren ASELSANNET, sadece yurt içinde değil tüm dünyada projeler gerçekleştirmektedir.
Biletall İç ve Dış Ticaret A.Ş. 2006 yılında çevrimiçi gezi biletleri ve elektronik rehberlik sistemleri alanlarında faaliyet göstermeye başladı. Girişimin ana odak noktası olan online gezi bileti satışınaUlusal Bilet Tedarik Sistemi projesi kapsamında Tübitak iş birliği ile başlandı.
2010 yılında kurulan Birleşik Ödeme Hizmetleri'nde Temmuz 2015’ten bu yana Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) tarafından “lisanslama” yöntemi kullanılıyor. Ödeme hizmetleri lisansı alan ilk şirketlerden biri olan Birleşik Ödeme, kartlı ödeme, kart saklama altyapısı, sanal pos ve 7/24 banka hesabı ile ödemeyi destekleyen online çözümler ve fiziksel fatura ve kredi tahsilatı çözümleri sunuyor. Şirket, Şubat başında Oyak Portföy'den yatırım aldı.
Crs Soft; 1939 yılından bu yana faaliyet gösteren Şık Makas Grubu iştiraki ile 2010 yılında kuruldu. Crs Soft; şirketlerin; e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter, e-irsaliye, e-smm ve e-mm süreçlerinin düzenlenmesinde verimliliği artıran, maliyet ve zaman yönetimini kolaylaştıran çözümler sunuyor. Şirket, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın getireceği yeni uygulamalar kapsamındaki hizmetleri de portföyüne eklemeyi planlıyor.
Darkblue Telekomünikasyon Sistemleri, son teknoloji yazılım ve donanım çözümleri oluşturmayı hedefleyen bir Ar-Ge şirketi. Şirket, telekomünikasyon, savunma, güvenlik, otonom hava araçları ve sağlık uygulamaları dahil olmak üzere farklı endüstriler için yenilikçi Yapay Zeka destekli çözümler için gelişmiş sistemler geliştirmektir.
2003 yılında kurulan Destel Bilişim Çözümleri A.Ş., gelişmiş teknolojik çözümleri profesyonel hizmetlerle birleştiren yeni nesil bir sistem entegratörü. GSM şirketlerine sürekli yönetilen ve izlenen performansı ile müşterilerine uçtan uca yüksek erişilebilir, güvenli mimariler sunmaktadır.
Bankalar için 2014 yılında online bankacılık ve ATM çözümleri sunarak işe başlayan Enqura, finans odaklı dijital bankacılık ve dijital sigortacılık platformu.Girişim kurumlar için finasal güvenlik, blockchain ve yapay zeka çözümleri sunuyor. 57 kişilik bir ekiple 70'den fazla kurumsal şirkete hizmet veriyor.
2015 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji merkezinde kurulan FBT; blokchain platformlarında döviz dağıtımı, pazar yaratmaya yönelik araçlar üretiyor. Aynı zamanda sunduğu finansal yazılımlar ile 3D güvenli banka ödemelerine alt yapı sağlıyor. Şirketin araştırma projeleri Ulusal Bilim Vakfı tarafından desteklenmektedir.
1994 yılında geçmişte Türk Hava Yolları'nda çalışan iki kadın girişimcinin kurduğu Hitit, hava yolu ve seyahat alanında BT çözümleri sunan dünyanın lider teknoloji şirketlerinden biri. Hitit, alanında küresel tedarikçi olarak ilk 3'te yer alıyor.
Infrasis Bilgi Teknolojileri, mühendislik odaklı yaklaşımı ve öncü çözümleri ile bilgi teknolojileri alanında lider teknoloji sağlayıcılarından biri olma vizyonuna sahip bir mühendislik şirketi. 2012 yılından bu yana, dünyanın önde gelen tedarikçileriyle ortaklaşa üst düzey hizmetler ve çözümler geliştiriyor. Yüksek nitelikli mühendislerin yer aldığı bir ekip ve saha deneyimi ile dikkat çekiyor.
2008 yılında kurulan Inomera, sunduğu Ar-Ge destekli yazılım ürünleriyle kurumsal müşterilerin İnomera’nın son kullanıcılarına dokunmasına yardımcı oluyor. Şirket, telekom, mobil ve perakende alanlarına odaklanıyor. İnomera'nın müşterileri arasında, Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom gibi telekom devleri yer alıyor.
2006 yılından bu yana dijital ticaret çözümleri, mobil uygulamalar ve dijital büyüme yönetimi çözümleri sunan Inveon, Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden biri. Dijital büyüme ortağı olarak müşterileriyle birlikte başarı hikayeleri yaratmaktadır. Dün gerçekleşen Webrazzi E-ticaret etkinliğinin katılımcıları arasında yer alan Inveon'un 2021 beklentilerini inceleyebilirsiniz.
Kafein, 2005 yılında bir yazılım şirketi ve yazılım destek hizmeti sağlayıcısı olarak kuruldu. Şirket, yazılım tasarımı ve geliştirmedeki uzmanlığı ile Müşteri ihtiyaçlarına özel hizmetler ve katma değerli anahtar teslim çözümler sunuyor. Şirket, IoT, büyük veri analizi, güvenlik, mobil uygulamalar alanlarında yazılım geliştirdiğini ve sürekli olarak Ar-Ge projeleri üzerinde çalıştığını belirtelim.
1986 yılında kurulan ve 2006 yılında borsaya açılan Karel, 2500 çalışanı ile tasarımdan üretime kadar tüm süreçlere yönelik çözümler üreten bir teknoloji şirketidir. Şirket, Telekomünikasyon, Savunma Sanayi faaliyetleri, Proje ve Bölgesel Çözüm Ortaklıkları ve Elektronik Üretimi olmak üzere 4 ana kategori altında hizmet veriyor.
2010 yılında kurulan Koalay Sigorta, bir sigorta aracılık şirketi. Tüketicilerin, çevrimiçi sigorta ürünlerini karşılaştırmasını ve satın almasını sağlayan şirket, böylece kullanıcıların zamandan ve paradan tasarruf etmesini amaçlıyor.
Vizyoner mühendisler tarafından2 004 yılında kurulan Litum®,Endüstriyel IoT, Sağlık Hizmetleri RTLS, Pasif RFID ve Yazılım Uygulamaları üretiyor. İşletmelerin faaliyetlerini artırılmış güvenlik ve verimlilik çatısında dönüştürmelerine yardımcı oluyor.
Logo Teknoloji ve Yatırım A.Ş.’nin %100 iştiraki olan Logo Siber, Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) siber güvenlik çözümleri sağlamak amacıyla 2013 yılında kuruldu. Logo Siber'in ilk markası olan Berqnet, tümleşik tehdit yönetimi (UTM) cihazları 2015 yılında piyasaya sürüldü. Logo Teknoloji ve Yatırım A.Ş. aynı zamanda Logo Yazılım’a da %34’lük payla ortaktır.
Mobven, havayolu şirketlerinden bankalara, telekom şirketlerinden e-ticaret platformlarına kadar pek çok farklı alanda çalışıyor. iOS, Android, Windows ve HTML tabanlı platformlar için mobil yazılımlar geliştiriyor. Hizmet verdiği firmalar arasında Türkiye İş Bankası, Akbank, Banabi, Enerjisa, İgdaş ve Enejisa öne çıkıyor.
Odine Solutions, tamamen uyarlanmış ve sanallaştırılmış uçtan uca iletişim çözümleri sunan küresel bir sistem entegratörüdür. EPC, GiLAN, DPI, IMS Core ve LTE / WiFi üzerinden Ses aktarımı gibi Red Hat OpenStack, VMware Cloud OS ve VNF Çözümlerinin üretim dağıtımlarında benzersiz uzmanlıkla dijital işinizi hızlı ve sorunsuz bir şekilde geliştirmenizi sağlıyor.
Sakarya merkezli Optimak STU Robotik Kolileme ve Paletleme Sistemleri sunuyor. Optimum STU'nun üretim hatları; Kolileme Grubu Makinaları Koli ve Paket Taşıma Sistemleri, Paletleme Sistemleri, Streç Sarma Makinaları ve Palet Taşıma Sistemleri içeriyor.
Uçtan uca ödeme çözümleri sunan Paycell, hem tüketicilerin hem de ticari işletmelerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Ön ödemeli alışveriş kartı Paycell Kart da bunlardan biri. Operatör ve banka bağımsız bir kart olan Paycell için başvuru ve değerlendirme süreci yok.
Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan teknoloji şirketi PEAKUP, faaliyete geçtiği günden bu yana 700 binden fazla kullanıcının bulut bilişim teknolojisine geçmesine yardımcı oldu. 700'den fazla müşterisiyle Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da teknoloji çözümleri oluşturmaya devam ediyor. Şirket, Ar-Ge çalışmaları ile yüksek teknolojili ürünler geliştirmeye devam ediyor.
Prosense, potansiyel olarak patlayıcı ortamlar için gaz algılama sistemleri tasarlayıp üretiyor. Prosense, temel olarak toksik, yanıcı ve boğucu gazlara karşı personel ve çevre koruması için tasarlanmış yüksek performanslı gaz dedektörleri ve gaz kontrol panelleri yelpazesi sunuyor.
İstanbul ve Dubai merkezli girişim, kendini "yeni nesil araştırma, iç görü ve analiz" şirketi olarak tanımlıyor. Girişim, REM İnstore ve REM insert ürünleriyle şirketlerin ürünlerini fiziksel mağazalarda satmasını kolaylaştırıyor.
2011 yılında İstanbul'da birkaç mühendislik öğrencisi tarafından kurulan. Robotistan, robotik ve elektronik malzemeler tedarik ediyor. Aynı zamanda ve AR-GE ve mühendislik hizmetleri de sunuyor.Türkiye'de pazar lideri olan Robotistan.com, geliştirici ve üreticilere 5000'den fazla SKU'yu kısa süre içinde stoktan tedarik ediyor.
Seyir Mobil Sistemler A.Ş., 2012 yılında kendi AR-GE'si ile kurulmuş bir teknoloji şirketi. Kurucuların 1997 yılından bu yana taşımacılık ve lojistik sektöründeki tecrübesinin avantajı ile araç takip ve filo yönetim sistemleri alanında AR-GE merkezi.
2006 yılında ODTÜ Teknokent'te bir araştırma ve geliştirme şirketi olarak kurulan Simsoft 10 yıl içinde gösterdiği gelişme ile dikkat çekiyor. Simsoft, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinden biri olarak ödül alırken, ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren 15 “yıldız” şirketten biri.
Bir SAP Altın Ortağı olan Solvia Digital Solutions, müşterileri için uçtan-uca kurumsal yazılım çözümleri sunmaya odaklanıyor. 2013 yılında kurulan Solvia, ERP, Müşteri Deneyimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Analitik, İK konularında çalışıyor. Solvia ekibi, S / 4HANA, Endüstri 4.0, CX, Yapay Zeka gibi güncel teknolojileri ya da en son analitik araçları takip ederek gelecek için tahminlerde bulunuyor
Güçlü tarım kredi kooperatiflerinin bir üyesi olan Tarnet, teknolojideki gelişmeleri kurumsal müşterilerine ve son kullanıcılarımıza aktarıyor.En son teknolojileri kullanarak farklı alanlarda çalışıyor.
2011 yılında kurulan Teknofix, B2C modelinde hizmet veren kurumsal şirketlerin, kurulum, teslimat, evrak toplama ve teknik destek ihtiyaçlarını yeni bir bakış açısı ile uçtan uca yönetebilecek hizmetler sunuyor. Teknofix, bugün Webhelp tarafından satın alındı.
2003 yılında kurulan Tekrom Teknoloji A.Ş. e-ticaret alt yapısı ve çözümleri sunuyor. 2.000'den fazla müşteriye sahip olan T-Soft, sitesinde şimdiye kadar herhangi bir yatırım almadığını açıklıyor.
TEKTRO grup bünyesinde Ticari Yazılım şirketi olan TEKTROSOFT, 2010'da kuruldu. Ankara merkezli şirket, e-ticaret ve yazılım alanında kalite çözümleri sunuyor.
Şirket, mobil, web ve masaüstü uygulamaları için yazılım testi otomasyon çözümleri üretiyor. Testinium ise bulutta ve şirket içi dağıtımda sunulan amiral gemisi yazılım test otomasyon ürünü. Selenium ve Appium kitaplıklarını kullanan Testinium, Mobil, Web ve Masaüstü testleri için optimize edildi.
V-Count, ısı haritaları, sıra yönetimi ve BI platformları ile fiziksel mekanlar için e-ticaret sitelerindeki gibi ziyaret analizleri sunuyor. Tek bir platform üzerinden fiziksel mekanlarınızdaki ziyaret sayılarını görmenizi ve operasyonlarınızı optimize etmenizi sağlayan V-Count'un müşterileri arasında Samsung, Sephora, Vodafone, Ford, Marks&Spencer, Swarovski ve IKEA gibi birbirinden farklı tanınmış markalar yer alıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap