Webrazzi E-Ticaret 2021'de çok kanallı pazarlamada yapay zeka ile kişiselleştirme kullanımını konuştuk

"Çok Kanallı Pazarlamada Yapay Zeka ile Kişiselleştirme Kullanımı" adlı panelde kişiselleştirme ile yapay zeka ilişkisi ve bu ilişkinin çok kanallı pazarlamaya olan etkisi konuşuldu.
Webrazzi E-Ticaret 2021'de çok kanallı pazarlamada yapay zeka ile kişiselleştirme kullanımını konuştuk

Webrazzi'nin 2021'deki ilk konferansı Webrazzi E-Ticaret 2021'in son oturumu ekimizden Arden Papuççiyan'ın moderatörlüğünde, Mavi'nin Chief E-Commerce Officer'ı Barış Akyürek, insider'ın Türkiye Direktörü Kerem Bozokluoğlu ve Vodafone'un Türkiye Pazarlama Direktörü Uğur Sennaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. "Çok Kanallı Pazarlamada Yapay Zeka ile Kişiselleştirme Kullanımı" adlı panelde kişiselleştirme ile yapay zeka ilişkisi ve bu ilişkinin çok kanallı pazarlamaya olan etkisi konuşuldu.

Kerem Bozokluoğlu, insider'ın 27 ülkede hizmet verdiğini, şirketin şu anda ABD'de ofisini açtığını söyledi. Çalıştıkları firmaların yüzde 72'sinden fazlası AI kullanıyor ve bunun odağında alışverişler yapıyor. Bu sektörde doğru kişiye doğru zamanda önemli.

Uğur Sennaroğlu, Vodafone olarak yapay zekayı her alanda kullandıklarını söylüyor. Özellikle pazarlama ve dijital pazarlama odağındaki kullanıma baktığımızda, bilhassa performans tarafında yapay zeka kullanılıyor. Müşteriye temas edilen ilk anda kullanmanın önemli olduğunu söylüyor. Müşterinin geldiği kanal mobil uygulama, website ya da perakende kanalı olsa bile müşteriye uygulanan teklifler yapay zeka ile belirleniyor. Vodafone, müşterinin izin verdiği ölçüde verilerini kullanarak en doğru veriyi oluşturmaya çalışıyor. Eğer müşterinin güveni kırılırsa, verdiği izinleri alabiliyor. Bu noktada müşteri yararını düşünmek çok önemli. 

Barış Akyürek, kişiselleştirmeyi ikiye bölüp değerlendirmek gerektiğini söylüyor. Müşteri için en rahat alışveriş deneyimini sunmak müşteri açısından fayda iken şirketler açısından ise harcanan paranın doğru yere gitmesi anlamına geliyor. Akyürek'e göre ilerleyen dönemde kişiselleştirmenin önemini daha da fazla konuşacağız. Dijital dünyada yüksek hacimlerde kişiselleştirme uygulayabilmek zor bu iş, bu noktada makine öğrenimi ve yapay zekanın önemi ortaya çıkıyor. Çok kanallı perakende şirketlerinin mağazalar ve e-ticaret olmak üzere iki kanalı bulunuyor. Bunları aynı noktada buluşturmak önemli, bu da ciddi bir verinin elde bulunmasını sağlıyor. Bu noktada yapay zeka ile bu veriler analiz ediliyor.

Kerem Bozokluoğlu, bir yolculuğa başladığımızda ilk işin alacağımız ürünün fiyatını araştırmak olduğunu, websitesinde ürünü inceledikten sonra ürünü sepete eklediğimizi; belki satın alıp belki satın almadığımızı söylüyor. Bu noktada çok kanallı iletişim ön plana çıkıyor. Günün sonunda kazanç denilen ve burada oluşturulan ciro en önemli kavramlardan bir tanesi haline dönüşüyor. Ancak bu noktada müşteri her dakika rahatsız edilirse kullanıcıyı kaybetme olasılığı var. Kullanıcının aktif olduğu zamanları çözmek ve buna göre aksiyon almak gerekiyor. Böylelikle zamandan tasarruf sağlanıyor ve doğru kitleye ulaşılıyor.

Uğur Sennaroğlu, müşteriyi tanımak kadar kanalların entegre olarak çalışmasının da önemli olduğunu söylüyor. Örneğin; müşteri telefonu uygulamada sepetine atıyor ve gidip mağazada deniyor. Bu noktada iki farklı kanal entegre oluyor, bu da Vodafone'un dönüşüm oranını artırıyor. 

Barış Akyürek, günümüzde en temel alışveriş kanallarına yeni kanallar eklenecek. Zira dünyanın yeniliğe adapte olma hızı ciddi anlamda arttı. Müşterilerin oldukları yerde alışveriş yapabilmeleri önemli; bu noktada WhatsApp, Instagram gibi platformlar öne çıkıyor. Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen her uygulamaya ilerleyen dönemde dahil olmak zorunda olduklarını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.