Uzaktan çalışmayı kolaylaştıracak girişimler toplantılar ile sınırlı kalmayabilir

Uzaktan çalışma modelleri çeşitlendikçe kullanılan uygulamaların sayısı ve önemi de artıyor.
Uzaktan çalışmayı kolaylaştıracak girişimler toplantılar ile sınırlı kalmayabilir

Uzaktan çalışma ya da hibrit modellere geçeli neredeyse bir sene oldu. Bu süre içinde eski çalışma modeline dönen şirketlerle birlikte eskisine göre tamamen farklı şekillerde çalışmaya başlayan birçok örnek ile karşılaştık. Globalde Google, Facebook ve Uber gibi şirketlerin uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdiğini, Türkiye'de de Yapı Kredi, Youthworks ve yakın zamanlı Akbank açıklamaları ile farklı modellerle işlerin yürümeye başladığını görmekteyiz. 

Evden çalışmanın ya da hibrit modellerin bundan sonraki iş yaşamında da olacağı kesin. ABD'de uzaktan çalışanların neredeyse %60'ının bu şekilde çalışmaya devam etmeye niyeti olduğu belirtilmekte ve bu çalışma şeklinin şirketin gelirleri ve geleceği için olumlu sonuçlar yarattığını söyleyenlerin oranı da oldukça yüksek. Ofis ortamında yüz yüze çalışmanın etkisi ya da sosyalliğin de özlendiği sıklıkla belirtilmekle birlikte uzaktan çalışma modellerinin getirdiği artıları düşündüğümüzde önümüzdeki dönem için ofis ortamı ve uzaktan çalışma arasında hissedilen farkı kapatmak ve şirket kültürünü uzaktan da hissettirmek için farklı uygulamaların olacağını öngörmek mümkün. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.