Bağışıklık sistemini yapay zeka ile analiz eden Immunai, 60 milyon dolar yatırım aldı

İnsan bağışıklık sistemini analiz etmek için yapay zeka platformu geliştiren Immunai, A Serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı.
Bağışıklık sistemini yapay zeka ile analiz eden Immunai, 60 milyon dolar yatırım aldı

İnsan bağışıklık sistemini analiz etmek için yapay zeka platformu geliştiren Immunai, Schusterman Foundation, Duquesne Family, Catalio Capital Management ve Dexcel Pharma'nın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. Tura Viola Ventures ve TLV Partner da katıldı. Yeni yatırımla birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 80 milyon dolara ulaştı.

Immunai, 2018 yılında eski Harvard ve MIT araştırmacısı Noam Solomon ile Palantir'de çalışan MIT mezunu ve eski makine öğrenimi mühendisi olan Luis Voloch tarafından kuruldu. İkili, tedavi sonrası ve tedavi öncesi hücre popülasyonlarına ışık tutan bir platform oluşturmak için araştırmacılarla birlikte bağışıklık tedavilerinin gelişimini hızlandırmak için çalışan Parker Enstitüsü üyeleriyle bir araya geldi.

Immunai'nin teknolojisi, şirketin benzeri görülmemiş derinlik olarak nitelendirdiği hücrelerin profilini çıkararak, bir kan örneğinden bir terabayt veri kaydı yapıyor. Örnekler, verileri yüzlerce hücre türü ve durumuna eşleyerek bağışıklık profilleri oluşturan yapay zeka kullanan bir veritabanıyla karşılaştırılıyor. Şirket, antijenleri hastalıklara geri eşleyen algoritmalar geliştirmek için Microsoft ve Adaptive Biotechnologies gibi şirketlerle iş birliği yapıyor. 

Immunai'nin bağışıklık profilleri, hücre tipi ve ekspresyonundaki değişiklikleri tespit ederek biyobelirteçlerin keşfini destekleyebiliyor. Immunai, katı tümörlerde hücre tedavisi adayları geliştirmek için ticari ortaklarla ilişki kurduğunu söylüyor.

Şu anda 70 çalışanıyla hizmet veren Immunai'nin merkezi New York'ta bulunuyor. Şirketin San Francisco ve Tel Aviv'de de ofisleri bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.