İngiltere merkezli açık bankacılık şirketi VIVE’ın sıfırdan kuran Tmob'un teknoloji ihracatında ilk 10 firma arasında yer almak istediğini geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün gerçekleştirdiğimiz canlı yayın ile birlikte hem Tmob'u hem de bankacılıkta dijital dönüşüm ve açık bankacılığı detaylı olarak masaya yatırdık.
Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın konuğu olan Tmob kurucusu ve CEO'su Rudi Dökmecioğlu, hem Tmob hem de açık bankacılık özelinde önemli açıklamalar yaptı.
Geçtiğimiz Aralık ayında düzenlediğimiz Webrazzi Fintech 2020'nin konuşmacıları arasında da yer alan Tmob Kurucu ve CEO'su Rudi Dökmecioğlu, canlı yayınımızda pandeminin bankacılıkta dijital dönüşümü nasıl etkilediği ve Tmob'un gelecek planlarını da bizlerle paylaştı.
Pandemi ile birlikte teknoloji şirketlerine olan taleplerinin önemli ölçüde arttığını dile getiren Dökmecioğlu, pandeminin Tmob gibi teknoloji şirketlerine yaradığını da paylaştı. İnsanların internette geçirilen süre ile birlikte e-ticaret kullanımının önemli ölçüden arttığını da paylaşan Dökmecioğlu, kullanımın artması ile birlikte finansal işlemlerin çoğaldığını da dile getirdi.
Tmob'un gelirlerinin büyük bir çoğunluğunun finansal şirketlerden elde edildiğini paylaşan Dökmecioğlu, 12 yıldır hiç bu kadar talep almadıklarını da belirtti. Pandemi ile birlikte 4 yıllık talebin 1 yıllık zaman dilimi içinde gerçekleştiğini paylaşan Dökmecioğlu, İstanbulkart’ın yeni mobil uygulamasını geliştirmek için Belbim ile anlaşma yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Yapılan anlaşmaya göre 19 milyon kullanıcısı bulunan İstanbulkart’ın mobil uygulaması tamamen yenilenirken, uygulamaya İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak mobil ödeme altyapısı da eklenecek. İngiltere merkezli açık bankacılık şirketi VIVE’ı sıfırdan kurduklarını da belirten Dökmecioğlu, son iki yıldır finans, perakende ve havacılık sektörlerine hizmet verdiklerini de paylaştı.
Şu an Türkiye'de de bir Neobank oluşumu olduğunu ve projede Tmob'un yer aldığını da dile getiren Dökmecioğlu, 2018’de yüzde 20 olan ihracat gelirlerinin 2019 yılında yüzde 60'a ulaştığını da sözlerine ekledi. Türkiye'nin ilk 10 ihracatçısından biri olmak istediklerini de paylaşan Dökmecioğlu, şu an için 9 farklı şehirde çalışanlara sahip olduğunu da belirtti.
İş geliştirme ve pazarlama ekiplerini Londra’ya taşıyacaklarını da paylaşan Dökmecioğlu, yılın son çeyreğinde Londra’da ofis açacaklarını da duyurdu. Uzaktan müşteri ediniminin ve karekodun finans sektörü için en önemli iki başlık olduğunu da belirten Dökmecioğlu, pandemi döneminin Türkiye'deki teknoloji şirketlerine hem iç pazarda hem dış pazarda faydalı olacağını da dile getirdi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap