AppLovin, mobil uygulamalara odaklanan Adjust'ı 1 milyar dolara satın alıyor

Oyun yayıncısı ve diğer mobil uygulamalar için bir pazar yeri olarak hizmet veren AppLovin, Adjust'ı 1 milyar dolara satın alıyor.
AppLovin, mobil uygulamalara odaklanan Adjust'ı 1 milyar dolara satın alıyor

Geliştiricilerin işlerini büyütmeleri için çözümler sunan bir mobil uygulama şirketi olan AppLovin, Berlin merkezli Adjust'ı satın alacağını duyurdu. Konuya yakın kişilerin paylaştığı bilgilere göre AppLovin, Adjust girişimini satın almak için 1 milyar doları gözden çıkardı. 

Bu kişilerin paylaştığı bir başka bilgi ise AppLovin'in halka arzı ile ilgili oldu. Ortaya çıkan bilgilere göre 2018 yılında 2 milyar dolar değerlemeye ulaşan AppLovin, bu yıl halka arz gerçekleştirmek için gizli bir şekilde gerekli başvuruları gerçekleştirdi.

Oyun yayıncısı ve diğer mobil uygulamalar için bir pazar yeri olarak hizmet veren AppLovin, 2021 yılında Adam Foroughi, Andrew Karam ve John Krystynak tarafından Palo Alto'da kuruldu. Web sitesinde paylaştığı bilgilere göre 420 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip olan AppLovin, her ay 1,5 milyarın üzerinde cihaza erişebiliyor. Crunchbase verilerine göre AppLovin'in bugüne kadar 1,4 milyar dolar yatırım aldığını da paylaşalım.

AppLovin tarafından yapılan açıklamada satın almanın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Christian Henschel, Manuel Kniep ve Paul Müller tarafından 2012 yılında Berlin'de kurulan Adjust, temelde uygulamalar için bir pazarlama platformu olarak hizmet veriyor. 

Adjust'ın bugüne kadar 256 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim. Mobil uygulama geliştiricilerinin pazarlama kampanyalarının performansını izlemesine ve analiz etmesine olanak tanıyan Adjust'ın müşterileri arasında ise Yelp ve Foodpanda gibi önemli firmalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.