Oyun içi reklam platformu Anzu.io, 9 milyon dolar yatırım aldı

Anzu.io, BITKRAFT Ventures ve HBSE Ventures liderliğinde 9 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna WPP, Sony Innovation, Fund, Alumni Ventures Group, LGBT+ VC Gaingels,  The Chicago Cubs, Goal Ventures, Marc Merrill ve Dylan Collins katıldı.
Oyun içi reklam platformu Anzu.io, 9 milyon dolar yatırım aldı

Dijital reklamları doğrudan oyunun içine yerleştiren Anzu.io, 9 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. BITKRAFT Ventures ve HBSE Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna reklam sektörünün devi WPP ve Playstation'ın sahibi olan Sony'nin yatırım fonu Sony Innovation Fund katılım gösterdi.

Yatırım turuna katılanlar arasında Alumni Ventures Group, LGBT+ VC Gaingels, beyzbol klubü The Chicago Cubs, Goal Ventures, melek yatırımcılar Marc Merrill ve Dylan Collins yer aldı. Tanımayanlar için Marc Merrill ve Dylan Collins'den bahsetmekte fayda var.  Riot Games'in kurucu ortağı ve Yönetim kurulu eşbaşkanı olan Marc Merlmill daha önce şirketin Co-CEO pozisyonundaydı. Dylan Collins ise oyun endüstrisinin çocuklar için güvenli reklamlar sunan lider reklam platformu SuperAwesome'un kurucu ortağı ve CEO'su. SuperAwesome yakın zamanda Epic Games tarafından satın alındı. 

Yatırım turuna katılan isimlere ve şirketlere baktığımızda; Anzu'nun ilerleyen dönemde çok daha fazla karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Anzu, yatırımı, ticari anlamda büyümek, satışları artırmak ve global ölçeklenme için pazarlama faaliyetlerinde kullanacak. Yatırımcılar bir iş ortağı olarak konumlanırken, Anzu bağımsız bir şirket olmaya devam edecek. 

Oyun Endüstrisi 2025'te 257 milyar dolara ulaşacak 

Z kuşağının oyunlara gösterdiği ilgi ve pandemi süreciyle birlikte her geçen gün büyüyüen oyun endüstrisi; artık müzik ve film endüstrisinin önüne geçmiş durumda. Hatta oyun endüstrisinin 2025'te 257 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu da markaların hedef kitleleriyle buluşmak için oyun içi reklamları tercih etmesine yol açıyor. 

WPP CEO Mark Read yatırım hakkında şu açıklamada bulunuyor: 

"Oyun, geçen yıl patlayan ve giderek artan bir şekilde önemli bir reklam kanalı haline gelen bir aktivite.  Anzu ile ortaklığımız ve ajanslarımızla birlikte  e-spor ve oyun alanında büyüyen kitleye ulaşmalarını kolaylaştırabiliriz."

Anzu reklam verenlere ne sunuyor? 

Konsol, PC ve mobil platformlarda çalışan Anzu'nun  programatik teknolojisi, gerçek dünyadaki reklamları en yüksek kaliteli video oyunlarına, e-spor turnuvalarına ve canlı yayınlara ekleyerek, oyunların gerçekçiliğini artırır ve oyun içindeki nesneleri değerli reklam fırsatlarına dönüştürüyor.

Şirketin müşterileri arasında oyun yayıncıları Ubisoft, Lion Castle ve Nacon'ın yanı sıra küresel markalar Pepsico, Samsung, American Eagle ve Vodafone yer alıyor. 

Anzu, yakın zamanda bir iş ortaklığı ile ülkemizde de daha yoğun bir şekilde faaliyet göstermeye başladı. Ocak ayında Türkiye'nin adreslenebilir medyada reklam teknolojileri alanının öncülerinden aMVG ve oyun içi reklam platformu Anzu.io, oyun içi reklamları adreslenebilir medya ortamına getirmek için birlikte çalışacağını duyurdu.Yapılacak iş ortaklığı  kapsamında aMVG, Anzu’nun temsilciliğini üstlenecek.

Anzu'nun reklam platformunun, 2019'da 6.5 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. O dönemde sadece 13 çalışanı bulunan Anzu.io'nun programatik reklam platformu, gördüğü ilgi ile dikkat çekmişti. 

2019'daki yatırım turunun Bitkraft Esports Ventures liderliğinde gerçekleştiğini ve  WPP ile Axel Springer'ın medya ve teknoloji alanındaki yatırım sermayesi Axel Springer Digital Ventures'un katılım gösterdiğini hatırlatalım. 

Anzu.io'nun küresel genişleme planları 

Görünen o ki; şirket mevcut yatırımcılarına yenilerini ekleyerek ve yatırım miktarını katlayarak oyun endüstrisinin gündeminde olmaya devam edecek. 

Anzu'nun yol haritası, temel teknolojisini tamamlayacak ve güçlendirecek yeni ürünler çıkarmaya odaklanıyor. Anzu, Los Angeles ve New York'tan başlayarak ABD'ye açılacak. Sonrasında ise şirket, Singapur ve Çin'de merkezler açmayı planlıyor. Anzu'nun operasyon ağını genişletmesi, şirketin küresel oyun geliştiricileri ve Anzu'nun büyümesi için kritik öneme sahip yerel reklam verenlerle ağ kurma ve ilişkileri geliştirme fırsatlarını da kolaylaştıracak. 

Anzu'nun CEO'su ve kurucu ortağı Itamar Benedy yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Reklamcılık, eğlence, oyun, espor ve risk sermayesi alanlarında küresel liderlerin Anzu'nun bir sonraki büyüme aşamasına yatırım yapmasından gurur duyuyoruz. Bu öncüler, 2021'e girerken hakim konumumuzu korumamıza yardımcı olacak stratejik ortakların mükemmel birleşimi."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.