Apple, maskeyle yüz tanıma problemini Apple Watch ile çözecek

Apple, bugün beta olarak sunduğu iOS 14.5 güncellemesi ile birlikte iPhone kilidinin Apple Watch modelleri ile açılmasına olanak sağlayacak.
Apple, maskeyle yüz tanıma problemini Apple Watch ile çözecek

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeniyle maskeler hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldi. Yüzümüzde sürekli maske bulunması Face ID gibi yüz tanıma teknolojilerinin çalışmamasına neden oluyor.

Bu soruna bir çözüm sunmak isteyen Apple'ın iOS 13.5 işletim sistemi ile birlikte maske takan kullanıcıların Face ID'yi daha hızlı geçmelerini sağladığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Bu çözüm süreci hızlandırsa da telefona giriş yapmak için gün içinde sürekli olarak parolanızı girmeniz gerekiyor. 

Bugün ise daha kalıcı bir çözüm ile karşımıza Apple, maske ve yüz tanıma problemini Apple Watch modelleri ile çözmek istiyor. Pocket-lint'in haberine göre Apple, bugün beta olarak sunduğu iOS 14.5 güncellemesi ile birlikte iPhone kilidinin Apple Watch modelleri ile açılmasına olanak sağlayacak.

Apple benzer bir teknolojiyi Mac modelleri için bir süredir sunuyordu. Paylaşılan bilgilere göre bu özellik iOS 14.5 güncellemesi ile birlikte iPhone'lar için sunulmuş oldu. Kısaca anlatmak gerekirse iPhone, yakınındaki Apple Watch'ı tespit ederek kullanıcısını doğrulayacak ve kilidini açacak. 

iPhone'unuzun kilidi açıldığında ise Apple Watch'ınızda titreşim gerçekleşecek bu sayede kilidin açıldığını anlayabileceksiniz. Tabii ki bu işlemin gerçekleşebilmesi için Apple Watch'ınızın kilidinin açık olması ve telefonunuza yakın olması gerekiyor. Bu sayede iPhone kullanıcılarını gün içinde sürekli parolalarını girmeleri gerekmeyecek.

Söz konusu özelliğin Apple Pay ile birlikte çalışacağını da ekleyelim. Yıllar önce parmak izi sensörünü kullanmayı bırakan ve Face ID ile birlikte yüz tanıma sunmaya başlayan iPhone ailesi, tekrar parmak izi sensörü sunmaya başlayabilir. Apple'ın bu yıl tanıtacağı iPhone modellerine ekrana gömülü parmak izi özelliği eklemesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.