Apple, Coda adlı film için 25 milyon dolar ödeyerek rakiplerini geride bıraktı

Variety'nin haberine göre bu sene Sundance Film Festivali'nde çıkış yapan Coda adlı film, dijital platformlar arasında ciddi bir çekişmeye neden oldu.
Apple, Coda adlı film için 25 milyon dolar ödeyerek rakiplerini geride bıraktı

Bu sene Sundance Film Festivali'nde çıkış yapan Coda adlı film, dijital platformlar arasında ciddi bir çekişmeye neden olduğunu Variety paylaştı. Film için Apple, Netflix ve Amazon teklif verdi. Açıklanan bilgilere göre kazanan 25 milyon dolarlık teklifi ile Apple oldu. 

Variety'ye göre, festivalin açılış gecesi filmi Coda'nın dijital galasının ardından üç şirket de filme ciddi anlamda talep gösterdi. Ancak Netflix, 2021'de yayınlanacak filmlerin tamamı hazır olduğu için yarışmadan çekildi. Apple ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. 

Geçtiğimiz yıl da yine Sundance'te çıkış yapan ve başrolünde Andy Samberg'ün yer aldığı Palm Springs, Hulu tarafından 22 milyon dolara satın alınmıştı. Apple'ın 25 milyon dolarlık Coda satın alması ise bu alanda yeni bir rekorun kırılmasına neden oldu. 

Apple Studios, lansmanından bu yana bir dizi yüksek profilli filmi bünyesine kabul etti, ancak ilk büyük prömiyerlerinden biri olan The Banker'da sıkıntılar yaşadı. Zira şirket, gerçek hayattaki konularından biri hakkında endişeler dile getirildikten sonra, başrollerini Samuel L.Jackson ve Anthony Mackie'nin paylaştığı bu filmin 2019'daki galasını iptal etti. 

Apple TV+, aslında şu ana kadar beklenen başarıyı gösteremedi dersek yanılmış olmayız. Çünkü JustWatch'ın yeni araştırmasına göre Apple TV+, ABD'de 2020'nin dördüncü çeyreğinde pazar payının yalnızca yüzde 3'üne sahip. Şirket, Netflix, Disney+ ve hatta Peacock gibi rakiplerinin oldukça gerisinde yer alıyor. Bu da platformunun ilerleyişinin az çok ne yönde ilerlediği konusunda bilgi sahibi olmamıza yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.