Online PR servisi B2Press, iş hacmini yüzde 122, gelirlerini ise yüzde 65 artırdı

B2Press’in yurt dışı gelirlerinin toplam ciro içindeki payının ise yüzde 42 olduğu belirtildi.
Online PR servisi B2Press, iş hacmini yüzde 122, gelirlerini ise yüzde 65 artırdı

PR hizmetlerini online bir servis olarak sunan B2Press, 2020 yılını toplam 592 basın bülteni ve 117 özel haber/röportaj çalışması yürüterek geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl 250’den fazla marka için hizmet veren girişim; pandemiye rağmen iş hacmini yüzde 122, gelirlerini ise yüzde 65 oranında artırdı. Bu büyümede yurt dışı gelirleri ve özellikle hızlı dijitalleşme öneli rol oynadı. B2Press’in yurt dışı gelirlerinin toplam ciro içindeki payının ise yüzde 42 olduğu belirtildi.

113 ülkede basın bültenlerini servis etti, dağıtım yaptığı haber dili sayısını 23’e çıkardı

B2Press Yönetici Ortağı Ediz Tokabaş'tan aldığımız bilgilere göre B2Press 2020 yılında 113 ülkede basın bültenlerini servis ederken dağıtım yaptığı haber dili sayısını da 23’e çıkardı. En son eklenen diller arasında Kenya’dan Swahili, Geleneksel Çince ve Ukraynaca da yer alıyor. Yeni dil ve anlaşmalarla dağıtım ağı da genişleyen B2Press, yürüttüğü toplam 600’dan fazla online PR çalışması neticesinde 59 bin 849 haberin medyada yer almasına aracı oldu. Basına servis edilen her basın bülteni ortalama 101 basın yansıması elde etti.

Yurt dışında en çok basın bülteni dağıtımı yapılan ülkeler: İngiltere, Ortadoğu ülkeleri ve Brezilya

Unusual Enterprise bünyesinde Hollanda’da yer alan şirketleri üzerinden aldıkları yurt dışı talepleri içinde en çok basın bülteni dağıtımı yapılan ülkeler ise İngiltere, Ortadoğu ülkeleri ve Brezilya oldu.

B2Press yalnızca geleneksel PR ajanslarının kalıplaşmış iş modelini değiştirmekle kalmayıp özellikle Türkiye pazarındaki penatrasyonu arttığı için isminde yer alan “PR ajansı” ifadesinden 2021 yılında arındı. “Servis” ifadesinin pazarda zor anlaşılması nedeniyle “ajans” ifadesini bir süre kullanan B2Press, HuaaS çalışma modelinin önemli örneklerinden biri olarak hayatına B2Press Online PR Servisi olarak devam etme kararı aldı.

B2Press 2021'e 10’u tam zamanlı olmak üzere serbest çalışan editörleriyle birlikte 16 kişilik bir ekiple başladı. Basın bülteni çalışmalarına ek olarak hizmet kapsamına dahil ettiği yeni özellikleri “Advertorial İçerik Çalışmaları” ve “Medya Takip ve Analiz Raporları” ile de Türkiye ile yurt dışında PR paketleri dahilinde hizmet vermeye devam edecek. Yeni hizmetleriyle birlikte çalışma kapsamını daha yalın bir şekilde anlatmak isteyen girişim web sitesini de yeniledi. Sub-domain’ler ile çoklu dil özelliğini yönetmeye başlayan B2Press, yurt dışı açılımı için de bu kararı verdi.

2021'in ilk çeyreğinde Yunanistan'da hizmet vermeye başlayacak

Halihazırda Yunanistan operasyonu için yerel iş ortaklarıyla anlaşan B2Press, 2021’in ilk çeyreğinde Yunanca web sitesiyle hizmet vermeye başlayacak. Türkiye’de olduğu gibi Yunanistan’da yerleşik bir ekip ile faaliyet gösterecek. Yunanistan’da faaliyet gösteren markalar ile dünya genelinden Yunanistan pazarını hedefleyen global markaların iletişim çalışmalarına destek verecek.

2020’de dijital ürünleşme yolunda ilk adımlarına atan B2Press, temsilcilerle ortak bir arayüz üzerinden aldığı talepleri online olarak yönetme hedefini 2021 yılında gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu sayede manuel olarak yürütülen, brief, içerik onayı, bülten dağıtımı, ödeme ve raporlama süreçlerini de optimize etmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.