Twitter, e-posta bültenlerinden gelir elde edilmesini sağlayan Revue'yu satın aldı

Paylaşılan bilgilere göre Twitter, Hollanda merkezli Revue girişimini satın aldı. Hatırlatmak gerekirse oluşturduğunuz e-bültenlerden para kazanmanızı sağlayan Revue'u ilk olarak 2018 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık.
Twitter, e-posta bültenlerinden gelir elde edilmesini sağlayan Revue'yu satın aldı

Twitter'ın yenilik ve satın alma dönemindeyiz dememiz mümkün. Yeni topluluk tabanlı doğrulama sistemi olan Birdwatch'ı sizlere aktarmıştık, Twitter şimdi de yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Twitter, Hollanda merkezli Revue girişimini satın aldı. Hatırlatmak gerekirse oluşturduğunuz e-bültenlerden para kazanmanızı sağlayan Revue'u ilk olarak 2018 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık.

Twitter ve Revue arasında yapılan satın alma anlaşması ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı. 2015 yılında Martijn de Kuijper ve Mohamed El Maslouhi tarafından kurulan Revue, e-posta bültenlerinin paylaşılmasına ve içerik üreticilerin gelir elde etmesine odaklanıyor. 

6 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Revue girişiminin Crunchbase'in verilerine göre bugüne kadar 485 bin doların üzerinde yatırım aldığını da belirtelim. Gerçekleşen satın alma ile birlikte e-posta bültenleri üzerinden gelir elde etme özelliğinin bir şekilde Twitter'a da adapte edilmesi ve platformda yer alan içerik üreticileri için yeni bir gelir elde etme yolu oluşturulması hedefleniyor. 

Revue'nun ücretsiz çözümünü kullananlar oluşturdukları e-posta bültenlerini maksimum 50 kişiye gönderebiliyor. Ücretli versiyonu kullananlar ise e-posta bültenlerini 40 bin kişiye kadar gönderebiliyor. Revue girişimi elde edilen gelirden yüzde 6 oranında komisyon elde ediyordu.

Twitter tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu komisyon yüzde 5'e düşürülecek. Satın alma sonrasında sadece ücretli versiyonda bulunan bazı özelliklerin ücretsiz versiyon için kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Twitter'ın Clubhouse'a karşı ikinci adımı

Daha önce Audio Spaces ile sesli sohbet odaları yapmak isteyen Twitter şimdi de içerik üreticilerin para kazanmasına olanak tanıyacağını açıklayan Clubhouse'a karşı hızlı adımları ile dikkat çekiyor. Twitter'ın bu adımlarının sonu Vine mı? Periscope mu? yoksa Twitter hikayeler mi? olacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.