KWORKS'ün 2020'de öne çıkanları [İnfografik]

KWORKS 2020 Hızlandırma Programları, Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Kampüs Derin Teknoloji ve Kampüs Ön Hızlandırma olmak üzere 4 farklı odakta gerçekleştirildi.
KWORKS'ün 2020'de öne çıkanları [İnfografik]

KWORKS 2020 Hızlandırma Programları, Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Kampüs Derin Teknoloji ve Kampüs Ön Hızlandırma olmak üzere 4 farklı odakta gerçekleştirildi. 500’ün üzerinde başvuru alan programlara 35 girişim seçildi. Bu girişimlerin 30’u programlardan mezun olurken, 18’i demo day etkinliğinde sunum yapmaya hak kazandı. 7 Hızlandırma Programı girişiminden 5’i ise ilk faturasını program sürecinde kesti.

Önceki dönemlerden 3 girişime, 2020 yılı içerisinde 1 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı

KWORKS 2020 programlarında 48 mentor tarafından 500 saatin üzerinde mentorluk verilirken, 40’ın üzerinde ileri seviye girişimcilik eğitimi ve etkinlik gerçekleştirildi. Eğitim ve mentorluk desteklerinin yanı sıra programlarda yer alan girişimlere, 30’un üzerinde ücretsiz veya KWORKS’e özel indirimli araç sunuldu. 40’ın üzerinde melek yatırımcı, melek yatırım ağı, risk sermayesi ve kurumsal girişim sermayesi firması ile gerçekleştirilen birebir yatırımcı buluşmalarında 29 girişim toplam 138 görüşme gerçekleştirdi. 7 Hızlandırma programı girişiminden 2’si aktif yatırım sürecinde olduğunu açıklarken önceki dönemlerden mezun 3 girişime 2020 yılı içerisinde 1 milyon doların üzerinde takip yatırımı yapıldı.

TÜBİTAK'ın 1512 Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında geçtiğimiz dönem KWORKS yüzde 55 başarı oranı yakalayarak en çok sayıda girişimciye destek kazandıran uygulayıcı kuruluşlardan biri oldu. 2019/2 çağrısı kapsamında programa başvuran 335 girişimci adayı içerisinden seçilen 22 girişimin 12'si, 2020 yılında toplam 2.4 milyon TL hibe desteğine ulaşarak şirketleşti.

İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile KWORKS COVID-19 Ekspres

2020 yılının ikinci yarısı itibari ile KWORKS, ODTÜ TEKNOKENT ve Arçelik Garage güçlerini BiGG3 çatısı altında birleştirerek girişimleri desteklemeye devam etti. KWORKS 2020 yılında ayrıca Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile KWORKS COVID-19 Ekspres: Kurum-Girişim İşbirlikleri için Eşleştirme ve Hızlandırma Platformu’nu hayata geçirdi. Proje kapsamında gerçekleştirilen eşleştirme etkinliği ve hızlandırma programı ile 70 girişim, 40 kurumsal şirket, 15 kamu kurumu ve STK ile 12 yatırımcıyı bir araya getirerek toplam 411 faydalanıcıya dokundu.

Yeni dönem başvuruları başladı

2021 yılında da çevrimiçi olarak yürütülecek programa Türkiye genelinden girişimler başvuru yapabilecek. Toplam 6-8 arası girişim hızlandırma programına, 10-14 arası girişim de ön hızlandırma programına seçilecek. Başvuru yapan girişimlerin başvurularında çok net bir şekilde mevcut performans göstergelerini ve geleceğe yönelik hedeflerini anlatmaları bekleniyor.

Hızlandırma Programı için şirketleşmiş ya da şirketleşme aşamasında olan, tekrar eden ciro yaratmaya başlamış, kurucuları tam zamanlı girişimci olan ve uyumlu çalışan ekibe sahip yenilikçi teknoloji girişimlerine öncelik verilecek. Ön Hızlandırma Programı daha çok teknik ve ticari doğrulama yapıp, ekibini kurup, ilk faturasını kesmeyi hedefleyen girişimler için destekler sunarken, Kampüs Derin Teknoloji Programı ise Koç Üniversitesi akademisyenleri ve lisansüstü öğrencileri tarafından kurulan akademik tabanlı girişimleri hızlandıracak.

Geçmiş dönemlerde Missafir, Diner ve Akaunting gibi aldıkları yatırımlarla öne çıkan girişimleri mezun eden KWORKS, yeni döneminde de büyüme ve yatırım alma potansiyeli yüksek girişimlere destek vermeyi hedefliyor. Teknoloji odakları artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik, makine öğrenmesi/yapay zeka, nesnelerin interneti, bulut hizmetleri, büyük veri, giyilebilir teknolojiler, ses/görüntü/metin işleme, web/mobil uygulamalar, siber güvenlik, robot teknolojileri ve blockchain girişimler, KWORKS'ün önceliğinde yer alıyor.

Pazar odak alanlarında ise bu teknolojilerin uygulanabileceği akıllı üretim, ulaşım, lojistik, finans, eğitim, sağlık, enerji, perakende, gıda, tarım, savunma gibi pazarlardaki ihtiyaçlara çözüm sunan yenilikçi girişimlerin başvuruları KWORKS’ün önceliğinde olacak.

KWORKS'ün yeni dönem başvuruları bu adresten 15 Şubat 2021'e kadar yapılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.