AR tabanlı restoran ve menü keşif uygulaması Diner, 5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik tabanlı restoran ve menü keşif uygulaması Diner, 5 milyon TL değerleme ile tohum-öncesi yatırım turunu tamamladı.
AR tabanlı restoran ve menü keşif uygulaması Diner, 5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik tabanlı restoran ve menü keşif uygulaması Diner, 5 milyon TL değerleme ile tohum-öncesi yatırım turunu tamamladı. KWORKS girişimlerinden biri olan Diner’ın yatırım turuna yerli yatırımcılar, Silikon Vadisi’nden yatırımcılar ve UNVEST katıldı.

Uğur Yekta Başak, Mahdi Kazempour ve Sercan Demircan tarafından kurulan Diner, yeni yatırımla birlikte teknolojik altyapısını bir adım ödeye taşımayı ve hizmet verdiği işletme sayısını artırmaya odaklanmayı planlıyor.

Diner, 2019 yılında AR teknolojisini herkes tarafından kullanılabilir hale getirmeyi hedefleyen AR- commerce odaklı bir derin teknoloji şirketi olarak TÜBİTAK 1512 BiGG fon desteği ile kuruldu. İlk uygulamasını restoranlara sunan Diner, şirketlerin profesyonel desteğe veya cep telefonu dışında ekstra bir cihaza ihtiyaç duymadan kendi 3 boyutlu içeriklerini üretebilmelerini hedefliyor. Diner ile bir restorana gittiğinizde bütün yemeklerin masanıza önceden geldiğini, beğendiklerinizi sipariş ettiğinizi ve geri kalanları götürdüklerini düşünebiliyor, hatta restorana gitmeden, evinizdeyken bile bu hizmeti alabiliyormuş gibi hissedebiliyorsunuz.

Diner, restoran işletmecilerinin AR tabanlı dijital menülerini dakikalar içerisinde oluşturabilecekleri servisleri geliştiriyor. Aynı zamanda restoranlar, operasyon masraflarını azaltacak ek özellikleri de devreye alabiliyor. Restoranlar tüm bu hizmetleri, dijital ekran ya da tablet satın almadan ziyaretçilerine sunabiliyor. Bu sayede restoranlar sunum kalitesi ve operasyon verimliliği sayesinde kazancını artırırken, son kullanıcılar ise mekan ve yemek seçimi konusunda en doğru kararları verebiliyor.

Diner aynı zamanda Official Snapchat Lens Creative Partner olarak hizmet veriyor ve yapay zeka odaklı NVidia Inception programının da bir parçası. iOS uygulaması geçtiğimiz ay kullanıcılar ile buluşan Diner’ın Android uygulaması da beta test aşamasında.

Diner'ın Webrazzi Summit 2019'da, Startup Lounge'da yer alan girişimlerden biri olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.