Anahtar teslim ev ve ofis taşıma hizmeti sunan online platform: eTaşın

eTaşın, tüm süreci müşteri adına yönetiyor. Müşteriler, sadece eTaşın müşteri temsilcisiyle iletişim halinde oluyor ve taşınma ile ilgili sağlanan hizmetlerin koordineli bir şekilde yönetilmesiyle bir günde yeni evine taşınıyor.
Anahtar teslim ev ve ofis taşıma hizmeti sunan online platform: eTaşın

eTaşın, anahtar teslim ev ve ofis taşıma hizmeti sunan online bir platform olarak hizmet veriyor. Güvenilir nakliye hizmetine ek olarak, yeni eve taşınan eşyaları raflara kadar yerleştirme, depolama, dezenfeksiyon, temizlik, kapı kilidi değişimi, avize montajı, stor perde montajı ve boya/badana servisleriyle taşınma deneyimini tamamlayan hizmetler sunuyor. Ayrıca nakliye hizmetine ek olarak sunulan eşya sigortası ile müşterinin taşınırken en çok dikkat ettikleri konu olan eşyalarına zarar gelmemesini güvence altına alıyor.

Tüm süreci müşteri adına yürütüyor

eTaşın hizmet sağlayıcı önermiyor, tüm süreci müşteri adına yönetiyor. Müşteriler, taşınma süreci boyunca sadece eTaşın müşteri temsilcisiyle iletişim halinde oluyor ve taşınma ile ilgili sağlanan hizmetlerin koordineli bir şekilde yönetilmesiyle bir günde yeni evine taşınıyor.

eTaşın, 2020 yılında Ozan Özdemir ve Kadir Nezih Elgün tarafından İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka Programı’nın bünyesinde kuruldu. Kurucuların dışında 3 yazılım, 2 satış, 1 dijital pazarlama, 1 tasarım ve 1 sosyal medya olmak üzere 8 kişi daha eTaşın için çalışıyor. Girişim, 10 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. 2019 Ocak ayında fikir aşamasında İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka programına katılan girişim, 3 ay girişimcilik eğitimlerini alarak iş planını ve iş modelimizi geliştirdi. Sonraki 6 aylık dönemde MVP’yi hayata geçirmek için çalışan ekip, Ekim 2019’da ilk demosunu gerçekleştirdi. 2020 yılında ise Anonim Şirket olarak eTaşın’ı kurdular. Sistemin tamamen eTaşın'ın kendi yazılımı ile kurulduğunu ve geliştirmelerinin kendi ekibiyle devam ettiğini belirtelim.

Haziran ayındaki taşıma sayısı, bir önceki aya göre yüzde 190 arttı

eTaşın, pandeminin birçok sektörü olduğu gibi nakliye sektörünü de derinden etkilediğini belirtiyor. Google Analytics verilerine göre Mart ayı içerisinde İstanbul’daki “Evden Eve Nakliyat” araması yüzde 58 oranında geriledi. Bahar aylarında biriken talebin bir kısmı Haziran ayı başında sokağa çıkma yasaklarının hafiflemesiyle birlikte gerçekleşmeye başladı. Buna paralel olarak eTaşın'ın haziran ayındaki taşıma sayısı bir önceki aya göre yüzde 190 artış gösterdi. Girişim, aralık ayında gerçekleştirilen toplam taşıma sayısıyla, nakliye sektörü için sezon kabul edilen yaz aylarındaki taşıma sayısını geride bıraktı. Sitenin aylık trafiği ise 7 bin 500’ün üzerinde.

eTaşın, kendini bir "teknoloji şirketi" olarak tanımlıyor

eTaşın her ne kadar ev-ofis taşıması ve depolaması yapan bir girişim olsa da kendini "bir teknoloji şirketi" olarak tanımlıyor. TÜBİTAK BİGG kapsamında desteklenen projesi yapay zeka kullanarak hesaplamalar yapacak, müşterilere anahtar teslim taşınma deneyimi sunulacak. Bu kapsamda 200 bin TL hibe alan girişim, kasım ayı itibarıyla projeye başladı. Ayrıca Aralık ayında İTÜ Çekirdek Bigbang Startup Challenge’a katıldık ve buradan 110 bin TL değerinde ödüllerle döndü.

Insurtech programı kapsamında AKSigorta'dan 50 bin TL nakit ödül kazanan girişim, AKSigorta ile gelecek sigorta tasarımında önemli geliştirmeler yapmayı hedefliyor. Girişim buna ek olarak 60 bin TL değerindeki aynı ödülle İTÜ Teknokent Magnet ofis kullanım hakkına ve İTÜ Çekirdek Kuluçka programına katılmaya hak kazandı.

eTaşın, şu anda ülkemizde birebir bir rakibi olmadığını belirtiyor. Girişim, fiyat algoritmasıyla müşterilerine internet sitesi üzerinden anlık olarak fiyat sunuyoruz. Bu fiyat nakliye ve ek hizmetlerin tamamını kapsayan paket fiyattı olarak karşımıza çıkıyor. Gelir modeli, müşteriden aldıkları ücret ile hizmet sağlayıcılarına ödedikleri ücret arasındaki farktan oluşuyor. Diğer platformlardan farklı olarak hizmet sağlayıcılarından komisyon veya aidat ücreti almıyor.

Hedef: 1 yıllık süreçte büyük şehirler, 2022'de ise yurt dışı 

eTaşın, önümüzdeki 1 yıllık süreçte tamamen büyük şehirlere odaklanacağını belirtiyor. Girişim, bu kapsamda İzmir ve Ankara'daki operasyonlarını geliştirecek. 1 yıl içinde 5 büyük şehirde hizmet vermeyi hedefliyor. 2022 yılında ise ilk yurt dışı pazarı açılımını yapmayı planlıyor. eTaşın, sektörün en büyük eksikliklerinden olan eğitimin de bir diğer önceliği olduğunu söylüyor. Beykoz Üniversitesi ile sektörde bir ilk olan eğitim programını başlatmak için görüşme yapan girişim, nakliyecileri üniversite ile belirlenecek eğitim programına dahil ederek, yeterlilik belgesi almalarını sağlamak istiyor. 

eTaşın, 2020 yılı başında ODTÜ Teknokent’in Growth Circuit Programındaki 30 girişimden biri oldu. Bu sayede Startup Wise Guys’ın eğitim programına katıldı. 2020 Mart ayında Garanti BBVA Partners’ın desteklediği 5 girişimden biri olan girişim, an itibarıyla Mecidiyeköy’deki Garanti BBVA Partners ofisini kullanıyor.

Yatırım görüşmeleri bu yılın ikinci yarısında başlayacak

Bu zamana kadar herhangi bir yatırım almayan eTaşın, yaklaşık 40 bin dolar sermaye ile işe başladıklarını belirtiyor. Unit economics'i yüksek olan bir iş modeline sahip oldukları için büyümek için yeterli sermayelerinin mevcut olduğunu da altını çiziyorlar. Girişimin kurucuları, büyüme döneminde yatırımcılar ile tanışarak onların katacağı vizyon ve yaratacakları katma değeri anlamaya önem verdiklerini; bu amaçla yatırımcılarla görüşmeye başladıklarını belirtiyor.

Taşıma adetlerinin 2021 yılında 1000’in üzerine çıkacağını ön gören e Taşın, hem doğru bir değerlemeye ulaşmak hem de 2022 yılındaki yurt dışı açılımını gerçekleştirmek adına yatırım görüşmelerine bu yılın 2. yarısında başlamayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.