Kurumsal kargo taşımacılığı girişimi: Kargoist

2012 yılında İsak Temel ve Alim Yazlı tarafından hayata geçirilen Kargoist, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden kurumsal kargo taşımacılığı girişimi olarak faaliyet gösteriyor.
Kurumsal kargo taşımacılığı girişimi: Kargoist

E-ticarete olan talep, özellikle pandemi döneminde ciddi anlamda artış gösterdi. Bu dönemde e-ticaret platformları ciddi bir yoğunluğa ev sahipliği yapsa da ne yazık ki kullanıcı tarafında, bu alanda bazı konular sıkıntı yaratmaya devam ediyor ve bunların başında kargo şirketleri geliyor. Ancak son dönemde kargo alanında birçok yeni çözümle karşılaşıyoruz ve kişisel olarak bu alandaki sorunlarımın azaldığını söyleyebilirim. Bu kapsamda hayata geçirilmiş çözümlerden biri de Kargoist.

24 saatte teslim oranı yüzde 99'un üzerinde

2012 yılında İsak Temel ve Alim Yazlı tarafından hayata geçirilen Kargoist, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden kurumsal kargo taşımacılığı girişimi olarak faaliyet gösteriyor. Başta, Türkiye’nin önde gelen online satış siteleri ve partnerlerine, kendi özel filosu ile taşımacılık hizmeti veren Kargoist, mobil kargo uygulaması ile firmaların ürünlerini kargoya yetiştirme telaşını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

“Paket özelliklerine göre kargolama” gibi sunduğu akıllı çözümlerin yanı sıra, “geri dönüşümlü kargo” ve “kurumsal kurye” hizmetleri ile de şirketlerin evrak ve önemli kargolarını teslim ediyor. Kargoist'in 24 saatte teslim oranı, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi şehirlerde şu an için yüzde 99’un üzerinde.

Rotalama programı ile yüzde 30 oranında verimlilik

4 sene gibi bir sürede geliştirilen Kargoist, ilk başta hazır bir altyapı kullandığını belirtiyor. BT birimine son 3 ayda yaklaşık 10 milyon TL yatırım gerçekleştiren şirket, rotalama programını hayata geçirdiğinin altını çiziyor. Şirket, bu rotalama programı sayesinde kargonun müşteriye ne zaman ve hangi sırada teslim olacağını yapay zeka sayesinde belirliyor; kuryelerine ve müşterilerine bilgi veriyor. Ar-Ge ekibiyle 2020'nin son çeyreğinde rotalama programını tamamlayan Kargoist, bu sayede günlük dağıttığı paket sayısında yüzde 30 oranında verimlilik elde ettiklerini söylüyor.

Aktarmalarında paket ayrımını Sorter ile gerçekleştirmeye başlayan girişim, burada manuel işlemlerden kaybettiği zamanda yüzde 35 verim elde etti. Müşterilerine verdiği hizmet sonrası, kurye değerlendirmesi için SMS ile geri dönüş alan girişim, müşterilerinden gelen bu puanlama ile kuryelerinin hizmet kalitesini de takip ediyor.

Kargoist'in taşıdığı paket sayısı yüzde 315 arttı

2021 itibarıyla 250'den fazla çalışana ve 600'den fazla kuryeye sahip olan Kargoist, 2020 yılına 3 ilde 7 şube ile başlamışken, yıl sonunda bu sayıyı Türkiye’nin 13 ilinde; 4 aktarma merkezi ve yurt dışı da dahil olmak üzere 22 şube sayısına yükseltti. Personel sayısı yüzde 300 artış gösterdi. Kargoist'in taşıdığı paket sayısı ise yüzde 315 artış gösterdi. Şirketin müşteri sayısı ile yüzde 25 oranında arttı.

Zara, IKEA, GAP gibi iş ortakları ile çalışıyor

Henüz bir yatırım almayan Kargoist, şu anda kendi çabalarıyla büyümeye devam ediyor. Ancak şirketi odağına alan yerli ve yabancı yatırım firmaları da mevcut. Yaptığı kargo taşıma hizmetlerinden aldığı ücretlendirme üzerinden gelir elde eden şirketin iş ortakları arasında Zara, IKEA, Marks & Spencer, GAP gibi global markalar ile Modanisa, Flo, English Home, Madame Coco, BKM Kitap, Deniz Butik ve Modaselvim gibi yerli markalar bulunuyor. 

Hedef: Büyüme ivmesini artırmak

Kargoist, 2021 yılı için öncelikli olarak büyüme ivmesini artırmayı hedefliyor. Bu anlamda özellikle hizmet verdiği il sayısını 35’e yükseltmeyi planlıyor. Ayrıca bünyesinde çalışan kadın sayısını en az yüzde 30 seviyelerine getirmeyi istiyor. Paket sayılarının, yeni müşterileri ile birlikte en az yüzde 300 seviyesinde büyümesini hedefleyen Kargoist, bu büyüme ile birlikte aktarma sayılarını da çoğaltarak, kargo işleme sayısını artırmayı da planları arasında sayıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.