Halka arz öncesi 180 milyon dolar yatırım alan Deliveroo'nun değerlemesi, 7 milyar doların üzerine çıktı

Amazon destekli gıda dağıtım şirketi Deliveroo, Durable Capital Partners ve Fidelity Management & Research tarafından yönetilen yeni yatırım turunda 180 milyon dolar yatırım aldı.
Halka arz öncesi 180 milyon dolar yatırım alan Deliveroo'nun değerlemesi, 7 milyar doların üzerine çıktı

Amazon destekli gıda dağıtım şirketi Deliveroo, Durable Capital Partners ve Fidelity Management & Research tarafından yönetilen yeni yatırım turunda 180 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi aldığı yeni yatırımla beraber 7 milyar doların üzerine çıktı. 

Deliveroo'nun kurucusu ve CEO'su Will Shu, aldıkları yeni yatırımı yeniliklere devam etmek, restoranları desteklemek için yeni teknoloji araçları geliştirmek, kuryelere daha fazla iş sağlamak ve müşteriler için seçenekleri genişletmek için kullanacaklarını söyledi.

Hem Durable Capital hem de Fidelity, Deliveroo ile aynı işi yapan ABD merkezli DoorDash'e aralık halka arzından yaklaşık altı ay önce ortalama 16 milyar dolar değerinde yatırım yapmıştı. İlk halka arzda DoorDash, 32 milyar dolarlık bir değerlemeyi aştı ve piyasa değeri şu anda 60 milyar dolar civarında seyrediyor. Benzer bir etkinin Deliveroo'da görülmesi de bekleniyor. Durable Capital ve Fidelity'nin hisselerini artırması, Deliveroo'nun gelecekteki büyümesine olan güvenin sinyalini veriyor.

Deliveroo, çoğunlukla Batı Avrupa'da ve ayrıca Avustralya, Hong Kong, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde olmak üzere 12 ülkede faaliyet gösteriyor. Birleşik Krallık merkezli Deliveroo, Avrupa ve Asya'nın bazı bölgelerinde Uber Eats ile rekabet ediyor. Şu anda ABD'de faaliyet göstermeyen şirket, uygulama aracılığıyla talep üzerine bisikletçiler ve motosikletçilerden oluşan bir ağ ile yiyecek, alkol ve market ürünleri teslimatı hizmeti sunuyor. 

Son olarak Deliveroo'nun yıl sonuna doğru 2020'de operasyonel olarak kârlı hale geldiğini söylediğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.