Bloom & Wild, Hanzade Doğan'ın D4 Ventures'ının da dahil olduğu yatırımcılardan 75 milyon pound yatırım aldı

Londra merkezli çiçek teslimat girişimi Bloom & Wild, General Catalyst tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 75 milyon pound yatırım aldı.
Bloom & Wild, Hanzade Doğan'ın D4 Ventures'ının da dahil olduğu yatırımcılardan 75 milyon pound yatırım aldı

Londra merkezli çiçek teslimat girişimi Bloom & Wild, General Catalyst tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 75 milyon pound yatırım aldı. Yatırım turuna Index Ventures, Novator, Latitude Ventures, Hanzade Doğan tarafından kurulmuş D4 Ventures katıldı. 

Şirket aldığı yatırımla Avrupa'da hizmet alanını genişleteceğini söylüyor. Bloom & Wild, İngiltere'ye ek olarak, bugün İrlanda, Fransa, Almanya ve Avusturya'da faaliyet gösteriyor. Şirket aynı zamanda teknolojisine yatırım yapacağını ve ekibini genişleteceğini de belirtiyor. Bloom & Wild, süpermarket devi Sainsbury's ile fiziksel mağazalar açmak için iş birliği de yapıyor.

Bloom & Wild'ın kurucu ortağı ve CEO'su Aron Gelbard, son dokuz ayın birçok girişim için ne kadar zor olduğunu bildiklerini; bu dönemde ticarete devam edebildikleri için son derece şanslı olduklarını söylüyor. Bloom & Wild, değerlemesini açıklamıyor, ancak yeni yatırım çok güçlü bir büyümenin hemen ardından geliyor. Zira şirketin gelirleri, 2020 yılında yaklaşık 4 milyon çiçek teslimatı ile yüzde 160 arttı. Yeni yatırım öncesi girişimin değerlemesini 88 milyon dolar olarak tahmin eden PitchBook'a göre, 2014 yılında kurulan Bloom & Wild bundan önce 35 milyon dolar yatırım almıştı.

Bloom & Wild, tıpkı bizdeki Çiçeksepeti gibi faaliyet gösteriyor. Adrese teslim özel çiçekler, aranjmanlar sunuyor. Platformda ofisler için çiçek siparişi verme seçenekleri bulunuyor. Bloom & Wild, sizi ve neyi sevdiğinizi öğrendikten sonra, hizmetteki hangi çiçeklerin size nasıl sunulacağı konusunda bilgi veriyor. Şirket, ürün olarak sadece çiçek satışı da gerçekleştirmiyor. Bu sene Noel ağaçları satan Bloom & Wild, buketlerinin yanı sıra birkaç hediye seçeneği de sundu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.