Markalar için teknoloji platformu sunan You & Mr. Jones, 60 milyon dolar yatırım aldı

2015'te "brandtech" kavramını ortaya koyan şirketin toplam yatırım miktarı 610 milyon dolar oldu ve değerlemesi 1.36 milyarın üzerine çıktı. 
Markalar için teknoloji platformu sunan You & Mr. Jones, 60 milyon dolar yatırım aldı

Kendini dünyanın ilk brandtech grubu olarak tanımlayan You & Mr Jones markalara sunduğu teknoloji ürünleriyle pazarlama süreçlerinin daha iyi ve hızlı olmasını sağlıyor. Şirketin daha önce Pokemon GO'nun geliştiricisi Niantic'e yatırım yaptığını aktarmıştık

You & Mr Jones bugün, B serisinde aldığı bir yatırım ile gündemde. Merian Chrysalis'den 60 milyon dolar yatırım alan şirket, B serisindeki yatırım miktarını 260 milyon dolara yükseltti. Şirketin 2015'te gerçekleşen A serisinde 350 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Bu yeni yatırım ile birlikte şirketin toplam yatırım miktarı şirketin 610 milyon dolar olurken, değerlemesi 1.36 milyarın üzerine çıktı

You & Mr Jones'u ajanslardan ayıran ne? 

You & Mr Jones markalara pazarlama stratejileri ya da yaratıcı reklam fikirleri sunmuyor. Bunun yerine markalara özel teknoloji çözümleri üretiyor. Şirketin stratejik yatırımlar sekmesine baktığınızda Gifycat'ten Pinterest'e hatta AI Foundation'a kadar dikkat çekici isimlerle karşılaşıyorsunuz. 

Girişim kurucusu David Jones şirketi şöyle tanımlıyor: 

Biz bir reklam ajansı değiliz, asla bir ajansı satın almayacağız. Sosyal, dijital, e-ticaret ve topluluk yönetimi dahil olmak üzere uçtan uca ve her zaman gündemde olan içeriğinizi sunacak teknoloji platformuna, sürece ve insanlara sahibiz.

Şirketin geçmişi ve büyüme hızı

David Jones, reklamcılık pazardaki teknoloji eksikliğini hissederek 2015'te You & Mr Jones'u kurdu. Böylece pazarlama ve teknoloji dikeylerini tek bir yapı altında toplamaya ve daha da önelisi "brandtech" kavramını yaratmaya başladı. 

Kendi teknoloji platformunu üreten You & Mr. Jones, önemli şirketlere yatırım yaparak markalara özel üretimlerini devam ettirdi. 5 yıl içinde 3 bin çalışanı çatısı altına toplayan You & Mr. Jones, müşterilerine Unilever, Accenture, Google, Adidas, Marriott ve Microsoft gibi önemli isimleri ekledi. 

You & Mr. Jones, aynı zamanda Blood, 55 ve the Amplify gibi grup şirketleri ile mobil pazarlama, veri yönetimi ve veri odaklı fenomen pazarlama alanlarında teknolojiyi markalarla buluşturmaya devam ediyor. Şirketin ulaştığı değerleme ve yaptığı yatırımlarla önümüzdeki yıllarda çok daha fazla gündemde olacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.