Sinan Güler, şimdiye kadar spor ve teknolojiyi buluşturan 27 şirkete yatırım yaptı

Sekiz sene önce Lastikpabuc'un beş ortağından biri olarak girişimciliğe adım atan Sinan Güler, şimdiye kadar 27 şirkete yatırım yaptı.
Sinan Güler, şimdiye kadar spor ve teknolojiyi buluşturan 27 şirkete yatırım yaptı

Webrazzi 2020 Ödülleri'ni kazananlar geçen hafta açıklandı. Ödüller, 35 kategoride halk oylaması sonucunda sahiplerini buldu. Spor dünyasının en bilinçli yatırımcısı ve girişimcisi Sinan Güler, Yılın Melek Yatırımcısı kategorisinde ilk üçe girdi. Güler, spor ve teknolojiyi buluşturan projelere daha çok ilgi duyuyor. 

Ünlü basketbolcu 2013'te sneaker butiği LastikPabuç ve mobil sosyal ağ Goano'ya yatırım yaptı. Ertesi yıl Joachim Behrendt'ın kurucusu olduğu BIC Angel Investment melek yatırımcı ağına dahil oldu. Sekiz yıllık girişimcilik hikayesini anlatmaya şöyle başlıyor:

2013’ten beri, kendi imkanlarımla girişimcilik dünyasında finansal destek veriyorum, aynı zamanda tecrübelerimi paylaştığım ortamlar oluyor. Bence benim gibi sporcular için, hem farklı hem de önemli fırsatlar barındıran bir finansal araç girişimcilik ve melek yatırımcılık.

Bu sene ilk defa daha aktif bir şekilde bunu konuşacak ortamlar yaratma fırsatı buldum kendime. Ekosistemdeki diğer yatırımcıları gördüğümüzde, özellikle spor dünyasından aramızda olan pek kimse bulunmuyor, yeni yeni bu dünyayı keşfetmeye başlayan sporcuları görüyoruz. Aslında benim hedefim de bu alanda sporcuların daha fazla göründüğünü ortamları yaratmak.

100 girişimle tanıştı, 12'si ile işbirliğine başladı

Lastikpabuc'un beş ortağından biri olarak bu dünyaya adım attı. Platformun kurucusu Can Soylu ile yaptığı sohbetlerde sneaker işinin karlı olduğuna kanaat getirdiğini ve şirketin parçası olmak istediğini anlatıyor. Şu an toplamda 27 yatırıma sahip. Bu sene kurduğu spor hızlandırıcı programı sayesinde 100'ü aşan girişimle tanışma fırsatı bulduğunu ve 12 tanesiyle çeşitli işbirlikleri içerisinde olduğunu söylüyor ve ekliyor: "2019 sonlarından itibaren Spor Dikeyi'nde neler yapabileceğime çalışıyorum. Bu süreci daha da geniş kapsamda çalışmaya ve değer yaratmaya devam etmek istiyorum."

Onun için 2020, yatırım yapmak adına çok aktif olduğu bir sene değildi. Ama buna karşılık çok sayıda yeni girişimlerle tanıştığını ve spor ve girişimciliğin arasında köprü olma noktasında ki rolünü daha kavramlı bir şekilde öğrendiğini anlatıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Yatırımlar için girişimlerle buluşmak, dijitalleşmenin getirdiği imkanlarla daha kolay olsa da, fiziksel olarak bir araya gelemediğimizden dolayı farklı oldu. Enerjiyi ve etkiyi anlamak için aynı ortamda bulunmak ve arada ekran olmadan görüşmek önemli diye düşünüyorum. 2020’de girişimcilik adına spor dikeyinde neler yapabilirim düşüncesi ile geçti. 2021’de bu planlarımı daha da sağlamlaştıracak planlarımız var.

Sinan Güler'in annesi Fatma Nilgün Beşiktaş'ın eski oyuncularından, babası Necati Güler ise Türkiye basketbol tarihinin en iyi oyun kurucularından... 3,5 yaş büyük ağabeyi Muratcan Güler'in de ismini bilmeyen yok. Sinan Güler, Bilgi Üniversitesi'nde halkla ilişkiler okurken ilk senesinde Joe Cravens desteğiyle ABD'deki Salt Lake Community College'de basketbol bursuyla okumaya hak kazandı Sinan Güler de Türk basketbolünün yetiştirdiği en önemli oyun kurucu ve savunmacılarından biri. Bir taraftan ailesiyle birlikte 2011'de kurduğu Güler Legacy ile basketbol dünyasına yeni oyuncular yetiştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.