OTT platformlarında içerik zenginliği ile birlikte altyapı da sağlam olmalı

Abone sayısı artan OTT platformları zengin içerikleri ile öne çıkmakta; ancak kullanıcı deneyimini artırmak için çoklu cihazdan izleme, UX/UI deneyimi ve sunucu bağlantıları da daha önemli hale geliyor.
OTT platformlarında içerik zenginliği ile birlikte altyapı da sağlam olmalı

İnternet üzerinden içerik izlemeye olanak sağlayan platformların sayısı arttıkça rekabet de yoğunlaşmaya başladı. ABD'de başlayarak diğer ülkelere yayılan bu platformlar Türkiye'de de daha çok ilgi görmekte. Global oyuncuların pazara girmesiyle başlayan Türkiye'deki OTT segmenti, yerli rakiplerin de farklı içerikler sunmasıyla erişim trafiği de artıyor. 

Türkiye'de ödemeli yayınlar, Pay TV'ler ile alışılagelmeye başladı. Pay TV'lerin OTT servisleri ile de çeşitlenen bu platformlar, daha iyi yayın kalitesi sözü ile başlayarak farklı araçlardan erişim, içerik çeşitliliği ve platforma özel kanallar ile artış gösterdi. Son birkaç dönemdir doygunluğa ulaştığı görülen Pay TV penetrasyonunun artışı kullanıcıların OTT servislerini daha çok kullanması ile daha stabil hale gelmişe benziyor. BTK'nın açıkladığı verilere göre 2019 3. çeyrekte 7 milyon civarında olan Pay TV sahipliği, 2020'nin aynı döneminde 7.3 milyona çıktı - buna karşılık Netflix Türkiye ve diğer OTT servislerinin açıkladığı artışların çok daha hızlı olduğunu görüyoruz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.