450 milyon dolar yatırım alan Checkout.com'un değerlemesi 15 milyar dolara ulaştı

Ödeme şirketi Checkout.com, Tiger Global Management'ın liderlik ettiği C Serisi yatırım turunda 450 milyon dolar yatırım aldı.
450 milyon dolar yatırım alan Checkout.com'un değerlemesi 15 milyar dolara ulaştı

Ödeme şirketi Checkout.com, Tiger Global Management'ın liderlik ettiği C Serisi yatırım turunda 450 milyon dolar yatırım aldı. Tura Greenoaks Capital ile mevcut yatırımcılar Insight Partners, Coatue Management ve DST Global katılırken Checkout.com'un değerlemesi de 15 milyar dolara ulaştı. Bu değerleme Checkout.com’u dünya çapında dördüncü en değerli özel fintech şirketi haline getiriyor.

Checkout.com’un platformu elektronik ödemeleri, analizleri ve dolandırıcılık izlemeyi tek bir platformda birleştiriyor. Londra merkezli şirket, Pizza Hut, H&M ve Farfetch gibi büyük müşterilerin yanı sıra Coinbase, Klarna ve Revolut gibi fintech’ler için de ödemeleri gerçekleştiriyor.

2012 yılında Londra'da kurulan şirket, ilk başta, yavaş ve metodik olarak büyüdü. Zira Checkout.com, her yeni yatırımda azar azar yeni kişileri işe aldı. Checkout.com'un Ocak 2020'de 440 çalışanı vardı. 2020'yi 940 çalışanıyla kapatan şirket bu yıl, 700 kişiyi işe almayı planlıyor.

Şirket, 2 trilyon dolarlık ödemeler endüstrisinde liderlik için yarışıyor. Checkout.com, ABD’li şirket Stripe ve Hollandalı rakibi Adyen ile rekabet ediyor. Yatırımcılar, bu firmaların, Covid-19 pandemisi döneminde hızlandırılmış olan dijital ödemelerden ve e-ticaretin büyümesinden yararlanmaya devam edeceğine inanıyor.

Checkout.com, son iki yılda 830 milyon dolar yatırım aldı. Bankada 450 milyon doların olan şirket, New York’ta yeni açılan bir ofis ve Denver’da açılacak başka bir ofis ile ABD’de daha fazla genişlemeyi planladığını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.