Unicorn olma yolundaki haber uygulaması News Break, 115 milyon dolar yatırım aldı

115 milyon dolarlık yatırım alan News Break'in günlük aktif kullanıcı sayısı 12 milyon...
Unicorn olma yolundaki haber uygulaması News Break, 115 milyon dolar yatırım aldı

News Break, 115 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada platformun "2021'in ilk unicornlarından biri" olabileceği söylenirken, şirketin gerçek piyasa değeri açıklanmadı. Kurucu ve CEO Jeff Zheng, News Break'in reklam gelirini paylaşırken, bunun bu yayıncılara sağladığı değerin zaman içinde artmasını umduğunu kaydetti ve ekledi: "Çünkü içerik üretenlere mümkün olduğunca daha çok gelir kazandırmak istiyoruz."

2015'te yerel haberlere odaklanmak için kurulan şirket, günlük 12 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Şimdiye kadar 100 milyon dolarlık fon topladı. Zheng, teknoloji, şirketin her yönüyle iç içe geçmiş olduğunu söylüyor. Amacımız yerel yayıncıları ve gazetecileri daha etkili içerik üretme ve çevrimiçi bir izleyici kitlesine daha etkin bir şekilde ulaşma konusunda güçlendirmek" diye konuşuyor. Şirket, makaleleri bir araya getirmek için yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Konum profillerini, kullanıcıların en çok ilgilendiği konulara göre eşleştiriyor.

Zheng'e göre örgün medya işinin karşı karşıya olduğu daha geniş ekonomik zorluklar göz önüne alındığında, yerel odak giderek daha değerli bir hale geliyor. Girişimci açıklamasında çok doğru bir noktaya parmak basıyor. Çünkü yaygın basın organları işlevini yerel ölçekte derinlemesine gerçekleştiren yerel basın da bu yönüyle ayrı bir öneme sahip.

Tam bu noktada uygulama analiz firması SensorTower'ın yaptığı araştırmaya göre ABD'de Mart ayındaki indirilme sayıları Şubat ayına oranla yüzde 1000 oranında artış gösteren uygulamalar arasında olduğunu hatırlatalım. Uygulama ABD'deki App Store'un Haberler kategorisinde de dördüncü sırasında yer alıyor. 

Android için buradan, iOS için ise buradan indirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.