Akciğer hastalıklarıyla mücadele eden Endeavor BioMedicines, 62 milyon dolar yatırım aldı

Daha önce Impact Biomedicines'i yöneten John Hood tarafından hayata geçirilen ve bir süredir gizli olan Endeavor BioMedicines, 62 milyon dolarlık ilk yatırımını aldı.
Akciğer hastalıklarıyla mücadele eden Endeavor BioMedicines, 62 milyon dolar yatırım aldı

Daha önce Impact Biomedicines'i yöneten John Hood tarafından hayata geçirilen ve bir süredir gizli olan Endeavor BioMedicines, 62 milyon dolarlık ilk yatırımını aldı. Şirketin gizliliği de aldığı yeni yatırımla birlikte son buldu. Yatırım turunda, şirketin kendi yönetim ekibinin yanı sıra Omega Funds ve Longitude Capital yer aldı. 

Endeavor'un amacı, özellikle akciğer hastalığına yönelik tedaviler geliştirmek olarak açıklanıyor. Girişim, aldığı yatırımı, terapötik adaylarının idiyopatik pulmoner fibrozisin (IPF) ilerlemesini tersine çevirip yavaşlatamayacağını belirlemeye çalışacak iki faz 2 klinik denemeleri için kullanacağını açıklıyor. Bu hastalığın, etkilenen hastalarda nefes almada zorluğa neden olan uzun doku yaralarına neden olan yaygın pulmoner fibroz türü olduğunu da belirtelim.

John Hood, IPF'in teşhis tarihinden itibaren tahmini ortalama 2-5 yıllık bir hayatta kalma oranına sahip yıkıcı bir durum olduğunu ve şu anda fibrozisin ilerlemesini durduran veya hastalığın altta yatan nedenlerini tedavi eden mevcut hiçbir tedavi bulunmadığını söylüyor. Ortaya çıkan klinik öncesi ve klinik kanıtların, kronik yara iyileşmesinde rol oynayan hedgehog sinyal yolağının IPF hastalığı patolojisinde kritik bir rol oynadığını gösterdiğini söyleyen Hood, taladegib'in etkileyici gücü ve güvenlik profiliyle, bu ölümcül hastalığın seyrini durdurabilecek veya tersine çevirebilecek tamamen yeni bir ilaç sınıfı sunma potansiyeli olduğunun altını çiziyor.

Bugüne kadar 176 denek üzerinde incelenen taladegib'in hedgehog yolağını güvenli ve etkili bir şekilde engellediği gösteriliyor. Endeavor, 2021'in ikinci çeyreğinde IPF'li hastalarda monoterapi olarak taladegibin 2. Aşama çalışmasını başlatmayı planlıyor. Monoterapi çalışmasının sonuçları beklemede olan Endeavor, 2022'ye kadar standart bakımla birlikte ikinci bir çalışmayı başlatmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.