Yerli sağlık girişimi Inofab, 1 milyon dolar yatırım aldı

Inofab Sağlık Teknolojileri A.Ş, Re-Pie Portföy Yönetimi'nin Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Teknoloji Yatırım-TTGV1 Fonu ve FarkLabs-LifeSciences’tan yatırım aldı
Yerli sağlık girişimi Inofab, 1 milyon dolar yatırım aldı

Inofab Sağlık Teknolojileri A.Ş, Re-Pie Portföy Yönetimi'nin büyüme potansiyeli yüksek girişimlere yatırım yapmak amacıyla kurduğu Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile TTGV'nin Teknoloji Yatırım-TTGV1 Fonu ve FarkLabs-LifeSciences'tan yatırım aldı. Inofab, geçtiğimiz haziran ayında da klinik araştırmalar alanında dünya lideri olan ERT’den ve KAREL'den 100 milyon TL değerleme ile yatırım almıştı.

Aldığı stratejik yatırımın yanında birçok global tasarım ödülü ve uluslararası pazarda büyüme ile 2020 yılını kapatan Inofab Health, geliştirdiği solunum sağlığı takibi teknolojilerini 50 ülkede kullanıcılar ile buluşturdu. Ayrıca 15 ülkede kurduğu distribütörlük ağı ile bölgesel ihtiyaçları yakından karşılamaya ve sağlık sisteminde sürdürülebilir iş modelleri kurmaya devam ediyor.

ODTÜ'lü girişimciler Covid-19 salgınında uzaktan takip çözümleri sunuyor

ODTÜ Teknokent’te girişimciler Merthan Öztürk ve Kerem Yaşar tarafından kurulan Inofab, Spirohome markası adı altında solunum hastalıklarına odaklı dijital sağlık teknolojileri sunuyor. Inofab, Spirometre ve Spirocloud adı altında geliştirdiği uzaktan takip çözümleri ile akciğer fonksiyonlarını ölçerek astım, KOAH ve kistik fibrozis gibi kronik solunum hastalığı olan kişilerin, ev ortamında tedavilerini sürdürmelerini sağlıyor. Ayrıca Covid-19 salgını döneminde daha da çok anlam kazanan uzaktan takip çözümleri sunuyor.

Yatırımla birlikte yenilikler yolda

Inofab Health aldığı bu yatırım ile, pandemi döneminde önemi artan uzaktan hastalık takibi ihtiyaçlarını karşılamak için yeni donanımlar ve yazılımlar sunarak ürün ailesini genişletecek. Kişisel solunum test cihazı SpiroHome’un yanında doktor hasta iletişimini güçlendiren SpiroCloud ürününde online görüşme ve online test deneyimleri de geliştirilen ürünler arasında.

Ayrıca 2021’de hastanelere yönelik solunum test ürünü SpiroClinic ve inhaler ilaçlarını akıllı hale getiren sensör teknolojilerinin de lansmanının hedeflendiğini belirtmekte fayda var. Geliştirdiği çözümleri öncelikle ABD ve Kanada gibi global pazarlara sunmayı hedefleyen Inofab Health, gireceği yeni ülkeler ile global marketlerde büyümeyi ve solunum sağlığı alanında bir dünya markası olmayı hedefliyor

Kronik solunum hastalıklarına yönelik dijital sağlık çözümleri sunan Inofab Health hatırlayacağınız üzere Webrazzi Arena 2016 girişimlerinden biriydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.