MacBook'lar, iPhone ve Apple Watch modellerini kablosuz bir şekilde şarj edecek

Ortaya çıkan yeni bir patente göre Apple'ın MacBook modelleri, iPhone, iPad ve Apple Watch modellerini kablosuz bir şekilde şarj edebilecek.
MacBook'lar, iPhone ve Apple Watch modellerini kablosuz bir şekilde şarj edecek

Kablosuz şarj teknolojileri üzerine önemli çalışmalar yapan Apple'ın birden fazla Apple cihazını aynı anda kablosuz bir şekilde şarj eden şarj istasyonu AirPower ürününü iptal ettiğini 2019 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. 2018 yılında piyasaya sunulması beklenen AirPower, sadece bir konsept olarak kaldı.

Bu yıl ise iPhone 12 ailesi ile birlikte kablosuz şarj teknolojisinin kullanımı için MagSafe aksesuarlarını tanıtan Apple, ortaya çıkan bilgilere göre yeni bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor. Patently Apple web sitesinde çıkan bilgilere göre Apple, kablosuz şarj ile ilgili yeni bir patent aldı.

Patente göre Apple'ın MacBook modelleri, iPhone, iPad ve Apple Watch modellerini kablosuz bir şekilde şarj edebilecek. Patentlerde aynı zamanda iPad'in iPhone modellerini ve iPhone'un ise Apple Watch'ı kablosuz bir şekilde şarj ettiği de görülüyor. MacBook'ların kablosuz şarj noktaları trackpad'in her iki yanında bulunan kısımlarda olacak ve aynı anda iki farklı cihazı şarj edebilecek.

Apple'ın pazardaki diğer üreticiler ile benzer bir kablosuz şarj teknolojisi kullandığını biliyoruz fakat şu an için kablosuz şarj desteğinin başka markaların ürünlerini kapsayıp kapsamayacağı konusunda herhangi bir bilgi yok. Ters kablosuz şarj teknolojisinin uzun zamandır başka markalar tarafından kullanıldığını da ekleyelim.

Bu patent ile ilgili tek sorun ise MacBook ve iPad'lerin tasarımı. Bildiğiniz üzere MacBook ve iPad'ler alüminyumdan üretiliyor. Alüminyum kablosuz şarj teknolojisinin kullanılabileceği bir materyal değil bu nedenle patentin gerçek hayatta kullanılabilmesi için MacBook ve iPad'lerin tasarımlarında değişiklikler yapılması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.