165 milyon dolar yatırım alan gider yönetimi platformu Divvy'nin değerlemesi 1,6 milyar dolara ulaştı

İşletmelerin giderlerini yönetebilmelerine yardımcı olan Divvy, D Serisi yatırım turunda 165 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 1,6 milyar doların üzerine çıktı.
165 milyon dolar yatırım alan gider yönetimi platformu Divvy'nin değerlemesi 1,6 milyar dolara ulaştı

İşletmelerin giderlerini yönetebilmelerine yardımcı olan Divvy, D Serisi yatırım turunda 165 milyon dolar yatırım aldı. Tura, PayPal Ventures, Hanaco, Insight Venture Partners, Whale Rock, Schonfeld, NEA, Acrew ve Pelion katıldı. Yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 1,6 milyar doların üzerine çıktı. Bu yatırım turu ile Divvy, gelecekteki yol haritalarını hızlandırmak için ürün geliştirme ve mühendisliğe büyük yatırım yapmayı planlıyor.

Divvy ekibi, işletmeler sermaye ve harcamaları üzerinde daha fazla görünürlük ve kontrol aradıkları için geçtiğimiz mart ayında tüm dünyada evlere kapanmaların başlamasından bu yana aylık kayıtlarda yüzde 500'lük bir artış gördüklerini söyledi.

Birçok şirket bulut öncesi dönem için oluşturulmuş gider raporlama sistemlerini kullanmaya devam ederken Divvy, bulut tabanlı platformu aracılığıyla mümkün olduğunca çok otomasyon sunmaya odaklanıyor. 2016 yılında kurulan şirket, çalışanlar için akıllı kredi kartını gider yönetimi yazılımıyla tek bir platformda birleştiriyor. Yöneticilere ve finans ekiplerine, şirket genelinde bütçelerin nasıl harcandığına dair anında bilgi veriliyor ve ekiplere veya bireylere fon tahsis edebiliyorlar. Tüm bunlar, masraf raporlarını manuel olarak dosyalama veya işçilere harcamaları geri ödeme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Yazılımın kendisi ücretsiz olsa da Divvy, işletmelerin her işlem için bankalara ödediği ücretin bir kısmını kendine alıyor. Şirket şimdiye kadar 250 milyon doların üzerinde yatırım aldı ve bunun büyük bir kısmı 2019'daki 200 milyon dolarlık C Serisi yatırım turundan geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.