Halka arz gerçekleştirmeye hazırlanan Affirm, 9 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı hedefliyor

Halka arz gerçekleştirmek için gereken S-1/A belgesini paylaşan Affirm, 8 milyar doların üzerinde bir değerleme bekliyor.
Halka arz gerçekleştirmeye hazırlanan Affirm, 9 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı hedefliyor

Online alışverişlerde taksitli ödeme seçeneği sunan fintech girişimi Affirm'in 2017 yılının Aralık ayında 200 milyon dolarlık büyük bir yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Affirm şimdilerde ise halka arz gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Halka arz gerçekleştirmek için gereken S-1/A belgesini paylaşan Affirm, halka arz ile birlikte hisse senedi fiyatlarının ne kadar olacağı ile ilgili bir aralık da paylaştı. Affirm tarafından paylaşılan bilgilere göre halka arzın gerçekleşmesi ile birlikte şirketin hisselerinin 33 - 38 dolar arasında olması bekleniyor.

Affirm'in tahmin edilen hisse değerlerinden yola çıkarak şirket değerlemesinin ise 8,1 - 9,4 milyar dolar arasında olacağını söyleyebiliriz. Paylaşılan S-1/A belgesine göre çalışanların hisse senedi opsiyonları ve sınırlı hisse birimleri de dahil olunca Affirm, 11 milyar dolardan daha fazla bir değerlemeye ulaşabilir.

S-1/A belgesi ile birlikte finansal verilerini de açıklayan Affirm, 2020 yılının 3. çeyreğinde 15 milyon dolar net zarar ve 174 milyon dolar gelir elde etti. 2019 yılının aynı dönemine baktığımızda ise şirket, 31 milyon dolar zarar ve 88 milyon dolar gelir elde etmişti.

Hatırlatmak gerekirse PitchBook'un verilerine göre 2019 yılının Nisan ayında yatırım alan Affirm'in değerlemesi ise 2,9 milyar dolar seviyelerindeydi. En son geçtiğimiz Eylül ayında 500 milyon dolarlık bir yatırım alan Affirm, hisselerini 19,93 dolardan sattı. Affirm'in halka arz süreci ile ilgili bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.