Fintech'te gelecek vadeden 5 girişim arasında gösterilen Affirm, 200 milyon dolar daha yatırım aldı

Fintech'te gelecek vadeden 5 girişim arasında gösterilen Affirm, 200 milyon dolar daha yatırım aldı

Online alışverişlerde taksitli ödeme seçeneği sunan fintech girişimi Affirm bu hafta 200 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu. PayPal'ın kurucularından Max Levchin tarafından kurulan girişim, Singapur'un Varlık Fonu GIG'den yatırım alarak E turunu tamamladı.

Şirket değerinin bu sayede 1,5 ile 2 milyar dolar arası bir noktaya ulaştığı belirtildi. Bu, geçtiğimiz yılı 800 milyon değerleme ile kapatan Affirm'in değerlemesinin son bir yıl içinde en az yaklaşık 2 katına çıktığı anlamına geliyor.

Hatırlyacağınız üzere gelecek vadeden Affirm, takip edilmesi gereken 5 fintech girişimi arasında yer alıyor. San Francisco merkezli şirket, geçtiğimiz yıl da PayPal'ın ortak kurucularından Peter Thiel'e ait Founders Fund'dan 100 milyon dolar yatırım alarak D turunu tamamlamıştı.

Thiel ve Levchin arasındaki ilişki üniversite yılları olan 1995'e kadar dayanıyor aslında. İkili, 1998'de bir güvenlik şirketi olan Fieldlink'i kurarak, el cihazlarının bir dijital cüzdan olarak hizmet edebilmesini sağladılar. Kullanıcıların PalmPilot'larında ve diğer PDA cihazlarında şifrelenmiş verileri depolamasına izin veren bu güvenlik şirketinin adı sonrasında Confinity olarak değiştirildi ve  ana ürün PayPal'ın tohumları atıldı. 2000 yılında X.com ile birleşen şirket, 2001 yılında ana ürünü olan PayPal'ın adını aldı. PayPal, Inc Şubat 2002'de halka açıldı ve daha sonra eBay tarafından satın alındı. Levchin bu sürede Peter Thiel, Roelof Botha, David Sacks ve PayPal Mafyası'nın diğer birçok üyesiyle çalıştı.

1,5 milyondan fazla kredi verdi 

Özellikle taksitli ödemelerin yaygın olmadığı pazarlarda milenyumların kullanmayı tercih ettiği şirketin 1200'den fazla dijital perakende partneri var. Şirket, kurulduğu yıl 2012'den beri 1,5 milyondan fazla kredi verdi. Şirketin bu yılki kredi kaynak hacminin ise 2016'ya göre dört kat fazla olduğu söyleniyor.

Öte yandan şirket CEO'su Levchin'in daha öncesinde birçok tüketicinin büyük satın alımları için bir kaç kez  kullandığı bilgisini paylaşmıştı. Tüketici ve ürün arasında daha fazla etkileşim yakalamak isteyen şirket, kısa bir süre önce mağaza içi satın alımları dönüştürmeyi kolaylaştırmak için uygulamasını piyasaya sürmüştü.

Affirm, öncesinde  Khosla Ventures, Lightspeed Venture Partners, Founders Fund, Spark Capital, Caffeinated Capital, Ribbit Capital'den yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.