Geri dönüştürülebilir malzemeler için yapay zeka çözümleri geliştiren AMP Robotics, 55 milyon dolar yatırım aldı

Geri dönüştürülebilir malzemeleri toplamak ve ayırmak için yapay zeka çözümleri geliştiren AMP Robotics, XN liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldı.
Geri dönüştürülebilir malzemeler için yapay zeka çözümleri geliştiren AMP Robotics, 55 milyon dolar yatırım aldı

Geri dönüştürülebilir malzemeleri toplamak ve ayırmak için yapay zeka çözümleri geliştiren AMP Robotics, XN liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldı. Girişim aldığı yatırımı, iş operasyonlarını ölçeklendirmek ve müşterileri için geri dönüşüm oranlarını artırmak amacıyla malzeme geri kazanım tesislerine entegre olan yapay zeka ürün uygulamaları geliştirmek için kullanacağını söylüyor.

Yatırım turuna, Valor Equity Partners, GV, Sequoia Capital, Sidewalk Infrastructure Partners, Congruent Ventures ve Closed Loop Partners da katıldı. Daha önce girişimin 70 milyon dolarlık yatırım turunda olduğu bilgisini sizlerle paylaşmıştık, yeni turun bir önceki haberimizde bahsi geçen tur olduğunun ve AMP Robotics'in 70 değil, 55 milyon dolar yatırım aldığının altını çizelim. Böylelikle girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı da 75 milyon dolara ulaştı. 

AMP Robotics'in platformu manuel işlemlere göre dakikada 80 parça ile daha yüksek toplama hızına sahip ve ayrıca güçlendirme olmadan malzeme akışlarının bütünsel olarak izlenmesini sağlıyor. Tasarım açısından modüler ve tesis yöneticilerinin bunu mevcut iş akışlarına uyarlamasına olanak tanıyor. Aynı zamanda ayrı markalara ve geri dönüştürülebilir nesnelere göre uyarlanabiliyor. AMP Robotics ürünleri renk, berraklık ve opaklığa göre sınıflandırabiliyor.

Şirketin robotik kontrol sistemi olan AMP Cortex, sıralama, toplama ve yerleştirme görevlerini düzenlemek için yapay zeka algoritmaları ve fiziksel robotların bir kombinasyonundan yararlanıyor. Ayarlanabilir çerçeve alanına ve yüksekliğe sahip üç kollu bir toplama makinesi, hareketli bir çelik çerçeve ile yerinde tutulan bir konveyör bandının üzerinde duruyor. Görsel özellikleri ayırt etmek için bilgisayar vizyonunu kullanan ve AMP Robotics'in ağında buluttaki milyonlarca görüntüyü işleyerek kendi kendini iyileştiren AMP Neuron'dan gelen verilerle besleniyor.

Tüm bu veriler, malzeme akışı etkinliğini ve performansını izleyen online bir görselleştirme aracı olan AMP Insights ile besleniyor. Metin ve e-posta yoluyla gönderilen gerçek zamanlı bildirimler, yöneticilerin olası ekipman sorunları ve tehlikeler de dahil olmak üzere olup bitenlerden haberdar olmasını sağlıyor. AMP Insights, balya başına malzeme bileşimi, artık hatlarda yaratılan veya kaybedilen bilinen değer ve taşıma başına yük gibi şeyleri belirlemek için temel ürünleri izliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.