Geri dönüşüm odaklı robotlar geliştiren AMP Robotics, 70 milyon dolarlık yatırım turunda

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan yeni haberlere göre AMP Robotics, 70 milyon dolarlık yatırım turunda
Geri dönüşüm odaklı robotlar geliştiren AMP Robotics, 70 milyon dolarlık yatırım turunda

Geri dönüşüme odaklanan robotik çözümler sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan AMP Robotics, yeni bir yatırım almaya çok yakın. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan yeni haberlere göre AMP Robotics, 70 milyon dolarlık yatırım turunda.

Daha önce Sequoia Capital, BV, Closed Loop Partners, Congruent Ventures ve Sidewalk Infrastructure Partners'tan yatırım alan AMP Robotics, 2015 yılında James Bailey ve Matanya Horowitz tarafından ABD'nin şehrinde kuruldu. Yapay zeka ve derin öğrenme teknolojileri ile donatılmış geri dönüşüm robotları geliştiren AMP Robotics, bugüne kadar 5 yatırım aldı.

Kurulduğu günden bu yana toplamda 20 milyon dolar yatırım alan AMP Robotics, 70 milyon dolarlık yatırım turunun da kapanması ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını ise 90 milyon dolara çıkaracak. Alınacak 70 milyon dolarlık yeni yatırımın girişimin başarılı pilot projelere devam etmesi ve yeni iş birlikleri kurması için kullanılacak. 

AMP Robotics geçtiğimiz ay büyük bir sipariş aldığını da paylaşmıştı. Paylaşılan bilgilere göre Kanada merkezli Waste Connections şirketi, AMP Robotics'e 24 geri dönüşüm robotu için sipariş verdi.

Maliyet konusunda önemli avantajlar sunma hedefi ile yola çıkan AMP Robotics'in robotları, geleneksel yöntemlere kıyasla daha uygun fiyatlı bir geri dönüşüm imkanı sunuyor. Son olarak AMP Robotics'in pilot çalışmalarının ABD, Asya ve Avrupa'da başarılı bir şekilde devam ettiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.