M1 işlemcili yeni MacBook Air incelemesi

Bu videomuzda gücünü Apple tarafından üretilen M1 işlemcisinden alan yeni MacBook Air'a yakından bakıyoruz.

Hızı ve M1 işlemcisi ile dikkatleri çeken yeni MacBook Air'ın 10 bin 999 TL'den başlayan fiyatla satışa sunulduğunu geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktartmıştık. Kısa süre önce ülkemizde de satışa sunulan yeni MacBook Air, performans konusunda oldukça iddialı. Bu videomuzda gücünü Apple tarafından üretilen M1 işlemcisinden alan yeni MacBook Air'a yakından bakacağız.

Yeni MacBook Air teknik özellikleri

Altın, gümüş ve uzay grisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip olan MacBook Air, 1,29 kg ağırlığında ve 1,61 cm kalınlığında. Sağ üst köşesinde Touch ID sensörüne de sahip olan MacBook Air, arkadan aydınlatmalı Magic Keyboard ile birlikte geliyor.

Fansız tasarımı sayesinde sessiz bir şekilde çalışabilen cihaz, 13.3 inç'lik IPS LCD Retina ekrana sahip. 2560 x 1600 piksel çözünürlüğünde olan MacBook Air, True Tone teknolojisini de destekliyor. Gücünü 8 çekirdekli M1 çipinden alan yeni MacBook Air, performans konusunda oldukça iddialı.

M1 işlemcisi ile 3,5 kat daha yüksek performans

Paylaşılan bilgilere göre yeni MacBook Air, bir önceki modeline oranla 3,5 kat daha yüksek performans sunacak. Grafik işlemci performansına bakıldığında ise aradaki fark 5 kat. 8 GB - 16 GB RAM ve 256 GB - 512 GB - 1 TB - 2 TB SSD seçeneklerine sahip olan yeni MacBook Air, macOS Big Sur işletim sistemini kullanıyor.

Yeni MacBook Air fiyatı

Apple'ın paylaştığı verilere göre wireless bağlantıyla 15 saate kadar internette gezinme ve Apple TV uygulamasından 18 saate kadar film izleme imkanı sunan yeni MacBook Air, 30 W USB-C Güç Adaptörü ile birlikte geliyor. Yeni MacBook Air, pil tüketimi konsunda da başarılı bir performansa sahip. Son olarak cihazın fiyatına gelecek olursak M1 işlemcili yeni MacBook Pro modeli 10 bin 999 TL'den başlayan fiyatlarla ülkemizde satılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.