Şablon tabanlı video oluşturma platformu Biteable, 7 milyon dolar yatırım aldı

Biteable, Cloud Apps Capital Partners tarafından yönetilen ve Tank Stream Ventures'ın katılımcısı olduğu A Serisi yatırım turunda 7 milyon dolar yatırım aldı.
Şablon tabanlı video oluşturma platformu Biteable, 7 milyon dolar yatırım aldı

Şablonlar ile resim ve animasyon kitaplığı kullanarak şık ve profesyonel videolar oluşturmayı kolaylaştıran Biteable, Cloud Apps Capital Partners tarafından yönetilen ve Tank Stream Ventures'ın katılımcısı olduğu A Serisi yatırım turunda 7 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin bugüne kadar aldığı yatırım miktarı da 9 milyon doların üzerine çıktı. Girişim, aldığı yeni yatırımı işini geliştirmek ve ekibini genişletmek için kullanacağını söylüyor. 

Biteable, 2015 yılında Avustralya'nın Hobart şehrinde Tommy Fotak, Simon Westlake ve James MacGregor tarafından kuruldu. Fotak'ın geçmişi yazılım geliştirme, Westlake ise animasyon ve stüdyo prodüksiyonunda deneyime sahip. Yazılım, ürün ve pazarlama geçmişine sahip olan ve daha önce BigCommerce'da çalışan MacGregor ise şu anda Biteable'ın CPO'su. 

Ekip, başlangıçta reklamlara ve açıklayıcı videolara ihtiyaç duyan insanlar için serbest projeler üzerinde çalışıyordu ve bu da onları video oluşturma pazarındaki fırsatı fark etmeye yönlendirdi. Video oluştururken alınması gereken kararların çoğunu basitleştiren bir video oluşturucu ürüne talep olduğuna inanıyorlardı. Yani, Squarespace, Wix ve diğerlerinin web sitesi oluşturmak için yaptıklarını video oluşturmak için yapmak istediler ve girişim böylelikle hayata geçirilmiş oldu.

Bireysel kullanıcılar için ücretsiz bir plana sahip olan Biteable, kitaplığındaki 1,8 milyon resim, klip ve animasyonlar dahil olmak üzere video oluşturma araçlarına erişim sunuyor. Bununla birlikte, ücretsiz videolar Biteable'ın markasıyla filigranlı şekilde geliyor. Ücretsiz plan dışında tek kullanıcılar için aylık 19 dolar ve profesyoneller, paylaşılan düzenleme ve projeler için ayda 49 dolar talep ediyor.

Biteable'ın ücretsiz ve ücretli kullanıcılarının toplamı 6 milyonun üzerinde. Kullanıcılar ayda yaklaşık 100 bin video oluşturuyorlar. Biteable, Amazon, Microsoft, Google, Disney, Salesforce, BBC, Shopify ve Samsung gibi şirketlerde çalışanların kendi platformunu kullandığını söylüyor; ancak girişimin bu şirketlerle resmi bir sözleşmesi bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.