Yapay zeka destekli robotlar geliştiren Flexiv, 100 milyon dolar yatırım aldı

Farklı görevlere adapte olabilen robotlar geliştirmesi ile tanınan Flexiv, paylaşılan bilgilere göre B serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli robotlar geliştiren Flexiv, 100 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka teknolojisi ile desteklenen robot teknolojileri geliştiren Çin merkezli Flexiv, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Farklı görevlere adapte olabilen robotlar geliştirmesi ile tanınan Flexiv, paylaşılan bilgilere göre B serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.

100 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Çin merkezli Meituan liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunda Meituan'ın haricinde Meta Capital, New Hope Group, Longwood, Alibaba kurucusu Jack Ma’nın yatırım şirketi YF Capital, Gaorong Capital, GSR Ventures ve Plug and Play de katıldı.

2019 yılında gerçekleştirdiği A serisi yatırım turunda 22 milyon dolar yatırım alan girişim, alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırımı da 122 milyon dolara çıkarmış oldu. Paylaşılan bilgilere göre yeni yatırım şirketin Rizon isimli yeni robotunu geliştirmek için kullanılacak.

Hem Çin'de hem de ABD'nin California eyaletinde ofislere sahip olan Flexiv, 2016 yılında Stanford Üniversitesinden mezun olan Shiquan Wang tarafından kuruldu. 

Üretim endüstrisi için farklı görevlere adapte olabilen yapay zeka destekli robotlar geliştirme hedefi ile yola çıkan Flexiv, bugüne kadar toplamda 100'e yakın robot üretti. 2021 yılının ikinci yarısından itibaren seri üretime başlamayı hedefleyen Flexiv, robot satışları ve yazılım lisanslaması ile gelir elde etmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.