DNA testi teknolojileri geliştiren 23andMe, 82.5 milyon dolar yatırım aldı

DNA testi konusunda teknolojiler geliştiren biyoteknoloji şirketi 23andMe, Sequoia Capital ve NewView Capital liderliğindeki yatırım turunda 82.5 milyon dolar yatırım aldı.
DNA testi teknolojileri geliştiren 23andMe, 82.5 milyon dolar yatırım aldı

DNA testi konusunda teknolojiler geliştiren biyoteknoloji şirketi 23andMe, Sequoia Capital ve NewView Capital liderliğindeki yatırım turunda 82.5 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımın, 250 milyon dolarlık bir F Serisi yatırımın uzantısı olduğu bilgisi paylaşıldı. Yeni yatırımla beraber 23andMe'nin bugüne kadar aldığı yatırım miktarı da 850 milyon doların üzerine çıktı. 

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, işi finanse etmek ve büyütmeye devam etmek için genel kullanımın ötesinde, bu F Serisi yatırım turu için ayrılmış özel bir gündem bulunmuyor.

23andMe'nin yaptığı iş, müşterilere potansiyel sağlıkları ve DNA'larına dayalı soy ağacı hakkında içgörüler sağlayan bireysel ev genetik test kitlerinin dağıtımına dayanıyor. Şirket, bireylere yönelik satış ile kullanıcıların soy ağacı hakkında daha fazla bilgi sahibi olurken, kendi dikkatini de topladığı verilere dayanarak araştırma yapmaya yöneltti. 23andMe, bu süreçte ise genetik belirteçlerin bir kişinin Covid-19'a duyarlılığını nasıl etkileyebileceğini ve ayrıca üçüncü tarafların çalışmalarını desteklemek için nasıl kullanıldığını inceledi.

23andMe, geçtiğimiz ocak ayında globaldeki iş gücünün yüzde 14'ünü işten çıkardığını söylemişti. 23andMe, her ne kadar Covid-19 döneminden önce bu sıkıntıları yaşamış olsa da şirketin bu yılki Covid-19 ile ilgili çalışması, belki de platformunun değerini bu salgın ve ortaya çıkabilecek benzer global sağlık sorunlarının gelecekteki potansiyeline yeni bir ışık tuttu. Bu da hiç şüphesiz şirketin toparlanmasına yardımcı olacak bir süreç haline dönüşecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.