222 milyon dolar yatırım alan Graphcore'un değerlemesi 2,77 milyar dolara ulaştı

İngiltere merkezli yonga ve işlemci üreticisi Graphcore, Ontario Teachers’ Pension Plan tarafından yönetilen E Serisi yatırım turunda 222 milyon dolar yatırım aldı.
222 milyon dolar yatırım alan Graphcore'un değerlemesi 2,77 milyar dolara ulaştı

İngiltere merkezli yonga ve işlemci üreticisi Graphcore, Ontario Teachers’ Pension Plan tarafından yönetilen E Serisi yatırım turunda 222 milyon dolar yatırım aldı. Graphcore'un kurucusu ve CEO'su Nigel Toon, yeni yatırımının şirkete 2,77 milyar dolar değer verdiğini açıkladı. Yatırım turuna Baillie Gifford ve Draper Esprit de katıldı.

Graphcore, aldığı yatırımı, Nvidia ve Intel gibi yapay zeka uygulamaları için optimize edilmiş yongalara karşı rekabet eden "IPU" (Intelligence Processing Unit) adını verdiği bir mimariye dayanan teknolojisini genişletmeye devam etmek ve olası bir halka açılma amacıyla mali durumunu desteklemek için kullanacak.

Son olarak geçtiğimiz şubat ayında 150 milyon dolar yatırım alan Graphcore, temmuz ayında ise çipinin ikinci nesli olan GC200'ı ve üzerinde çalışan yeni bir IPU Makinesi olan M2000'ı piyasaya sürdü. Bu ürünler, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olmak için evden çalışan ekip tarafından, genellikle uzaktan yapıldı. 

Nigel Toon, Graphcore'un herhangi bir satın alma planının olmadığını söyledi. Zira şirketin stratejisi organik büyümeye dayanıyor. Graphcore, müşterilerinin kim olduğundan net bir şekilde bahsetmese bile finansal hizmetler şirketlerinden sağlık hizmetlerine, otomotivden internet şirketlerine birçok alanda müşterisi olduğunu belirtiyor. İşlemci üreticisinin stratejik destekçileri arasında ise Microsoft, BMW, Bosch ve Dell gibi şirketler yer alıyor.

Graphcore, şirketin en yeni ürünlerini üretim hacminde müşterilere sevk ettiğini söyledi ve Toon da önümüzdeki yıl birkaç büyük ismin açıklanacağını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.